Hlavní obsah

Hvězda world music Yasmin Levy přijela uhranout Česko

Novinky, rai

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA/PRAHA

Hned dva koncerty výjimečné zpěvačky Yasmin Levy budou moci o víkendu navštívit čeští diváci. První se odehraje v sobotu v Ostravě a v neděli zazpívá Levy v pražském klubu Roxy. Pro svá premiérová vystoupení před českým publikem si přiváží pětičlennou kapelu. Zpěvačka patří k největším hvězdám world music.

Článek

Originální umělkyně propojuje rytmy flamenca s atmosférou sefardských písní. Pokud lze na nějakého interpreta použít klišé, že jeho zpěv trefí diváka přímo do krajiny srdeční, je to právě Yasmin Levy.

Narodila se v Jeruzalémě a od šesti let hrála na piano. Na veletrhu world music WOMEX v roce 2002 začala mezinárodní pěveckou kariéru. Její první album "Romance and Yasmin" bylo zaměřeno především na ladino hudbu s tureckými vlivy.

Druhé album La Juderia se neslo v tradičním duchu ladinské hudby, přibylo ale experimentů s rytmy flamenka. Nyní vychází Mano Suave, které naznačuje zpěvaččin návrat zpět ke kořenům. Album obohacuje řada dalších skvělých muzikantů z Arménie, Íránu, Řecka, Paraguaye, Izraele, Turecka a Španělska.

Koncerty Yasmin Levy jsou dalšími ze série Caravan of Voices, první se představila tibetská zpěvačka Yungchen Lhamo, na konci listopadu pak přijede do Ostravy gospelový soubor The Jackson Singers. Večery Caravan of Voices pocházejí z "dílny" festivalu Colours of Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám