Hlavní obsah

Hudební část Febiofestu nebude, úřady akci zakázaly

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční a oblíbený hudební doprovod festivalu Febiofest byl zrušen. V Radlické kulturní sportovně se totiž akce nemůže konat, oznámili pořadatelé po zahájení festivalu.

Foto: Febiofest

Never Sol

Článek

„Organizátoři 24. ročníku MFF Praha – Febiofest dostali ve čtvrtek večer v době slavnostního zahájení zprávu od provozovatele prostoru Radlická kulturní sportovna, že dle vyjádření Městské části Prahy 5 odboru Stavebního úřadu ze dne 23. března 2017 není možno nadále užívat prostor s účelem pro provozování kulturních akcí,“ sdělila za festival Martina Chvojka Reková.

Diskuse a přednášky se přesunou do tiskového centra, audiovizuální instalace do prostoru festivalového kina CineStar Praha-Anděl. Hudební festival bude ale zrušen bez náhrady.

Na Febiofestu měli hrát Never Sol, Smola a Hrušky, Cocoman & Messenjah nebo soul-jazzoví Pitch Bender, Vr/nobody, Levitate a řada dýdžejů.

V radlické budově se kulturní akce pořádají už dlouho a dosud s nimi nebyl problém. „Bohužel teď se nemůže nic pořádat,“ potvrdila problém s úřady Kateřina Šandová z Radlické kulturní sportovny.

„Provozovatelé používali prostory v rozporu s kolaudačním rozhodnutím, bez změny užívání na současný provoz. Na pokyn hasičského sboru musel Stavební úřad okamžitě zakázat užívání prostoru. Situace nás velice mrzí, protože činnost provozovatele je nám sympatická, nicméně došlo k závažnému porušení a Stavební úřad to nemohl tolerovat. Řízení probíhalo určitou dobu a pouze časovou souhrou došlo k načasování do doby pořádání Febiofestu. Samospráva radnice aktivně hledá jiná místa pro zázemí Febiofestu,” sdělilo oddělení vnějších vztahů Prahy 5.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám