Hlavní obsah

Hrdinka filmu Pátrání po Evě je lesbická prostitutka a básnířka

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéru snímku Pátrání po Evě nabídne 25. května pražské kino Světozor a na internetu jej uvede Dafilms.cz.

Trailer filmu Pátrání po Evě

 
Článek

„Eva je bloggerka, lesba, básnířka, prostitutka, modelka, narkomanka, anarchistka i žena v domácnosti,“ tvrdí tvůrci výstředního dokumentu. Film režisérky Pii Hellenthal je prý „mnohovrstevnatou esejí o ženské identitě“.

Eva považuje soukromí za zastaralý koncept a díky sociálním sítím, jejichž prostřednictvím se permanentně prezentuje, vystupují do popředí zejména ty z jejích identit, jimiž se vymezuje vůči většinové společnosti: naprostá otevřenost v předvádění vlastní tělesnosti a sexuality anebo v užívání narkotik.

Foto: DAFilms

Pátrání po Evě

„Svůj život jsem začala sdílet online, když mi bylo patnáct. Měla jsem kolem sebe jen samé kluky a necítila se jako holka. Potřebovala jsem najít někoho, kdo se cítí podobně,“ uvedla Eva.

Internetové promítání snímku doprovodí 27. května online tematická diskuse s aktivistkou Johannou Nejedlovou, která se věnuje prevenci znásilnění a sexuálního obtěžování.

Reklama

Výběr článků

Načítám