Hlavní obsah

Hra o trůny je zlaté vejce. Ve vývoji jsou už čtyři verze pokračování

Novinky, Stanislav Dvořák

Jak pokračovat po skončení seriálu Hra o trůny? To je otázka, která hýbe televizní společností HBO, protože na seriálu vydělala hromady peněz a opustit takto výnosnou značku se nikomu nechce. Podle serveru The Hollywood Reporter jsou ve vývoji už čtyři různé příběhy, které mohou na seriál volně navázat.

Foto: HBO

Lena Headeyová a Nikolaj Coster-Waldau

Článek

Čtyři noví autoři pracují na scénářích, které ale nemusí být realizovány. Pravděpodobnější varianta je ta, že se bude natáčet jeden, maximálně dva. Není ani jasné, jestli jde o pokračování děje, nebo se příběhy odehrávají před začátkem původního seriálu.

Na všechny scenáristy (Max Borenstein, Jane Goldmanová, Brian Helgeland a Carly Wrayová) dohlíží původní autor celé série George R.R. Martin. Hlavní tvůrci seriálu HBO, takzvaní showrunneři Dan Weiss a David Benioff, se na samotném příběhu pokračování podílet nebudou, ale ponechají si producentské funkce. V současné době mají oba ještě dost práce s psaním poslední řady Hry o trůny.

Pro pokračování zatím není stanoven žádný časový rámec. Spěchat se určitě nebude, protože televize známá svou dlouhou přípravou a precizností scénářů si určitě nechce zničit svou nejvzácnější značku nějakou rychlokvaškou.

Programový ředitel HBO Casey Bloys řekl už v roce 2016, že s Georgem R.R. Martinem jedná o různých nápadech, jak by šlo na seriál navázat. Hra o trůny trhala rekordy ve sledovanosti a obdržela dohromady 240 různých ocenění pro herce, režiséry či scenáristy včetně Zlatých glóbů a Emmy.

Reklama

Výběr článků

Načítám