Hlavní obsah

Hostem finále soutěže Skutečná liga budou The Primitives Group

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skutečná liga je tuzemská soutěž pro neprofesionální kapely všech hudebních žánrů. Finále 15. ročníku se odehraje v sobotu 21. prosince v pražském Kulturním domě Mlejn. Jako host vystoupí kapela The Primitives Group.

Foto: archív soutěže Skutečná liga

Takhle se ve Skutečné lize soutěží.

Článek

Do letošního ročníku se přihlásilo 65 kapel, z nichž pět postoupilo do finále. Jsou to Free Candy, Ewenay, Hrabě Monte Crazy a Inaction. Na živo zahraje i kapela Worn Out Jacket, která je vítězem Junior kategorie. První skupina bude vystupovat už od 14 hodin.

Po odehrání všech finálových vystoupení přijde na řadu vystoupení formace The Primitives Group v čele s Ivanem Hajnišem. Ta se u nás v šedesátých letech proslavila především díky své orientaci na psychedelickou hudbu, speciálním kostýmům, líčení a pyrotechnickým efektům.

Za celou dobu soutěží Skutečná liga prošlo již více než 4800 amatérských kapel. Finalisté jednotlivých ročníků se každoročně objevují nejen na pódiích po celé České republice a na Slovensku, ale třeba i na polském festivalu Woodstock, který se řadí mezi největší hudební akce v Evropě.

Reklama

Výběr článků

Načítám