Hlavní obsah

Horáček v SuperStar nahradí Hejmu

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předsedou poroty druhého ročníku soutěže Česko hledá Superstar bude Michal Horáček. Vyměněn byl ještě jeden porotce, Gabrielu Osvaldovou a Ondřeje Soukupa doplní hlasový pedagog Eduard Klezla, který působí na konzervatoři Jaroslava Ježka. V porotě už není ředitel firmy BMG Milan Herman a Ondřej Hejma.

Foto: Miroslav Knotek
Článek

Předchozí předseda poroty Ondřej Hejma nabídku pokračovat odmítl, nelíbily se mu podmínky a výše honoráře. [celý článek]

Na dotaz Práva, zda bude Klezla vedle porotcovského postu působit souběžně i jako hlasový poradce soutěžících, odpověděl: "Nebudu, ale ve své nové roli k nim budu přistupovat stejně, jako bych byl poradce. U klavíru člověk za pět minut pozná, jestli má dotyčný talent. Porotce je v těžší situace, protože právě hlasový poradce se snaží soutěžící připravit tak, aby byly slabiny skryty."

Vyměněn byl taktéž jeden z moderátorů, partnerem Laďky Něrgešové bude po Ondřeji Brzobohatém Robert Ripa. Nový moderátor Robert Ripa o své pozici, v níž by měl nahradit oblíbeného Ondřeje Brzobohatého, řekl: "Vím, že je laťka nastavena vysoko. My se to ovšem s mou kolegyní pokusíme dělat jinak, abych předešel srovnávání s Brzobohatým."

Rekordní zájem

Do druhého ročníku se přihlásilo 8357 lidí, což je dvakrát více než loni. Mezi přihlášenými je 3632 mužů a 4725 žen.

"Nikde na světě nebyl ve druhé řadě nárůst zájemců v přepočtu na množství obyvatel takový,  jako je u nás," sdělil dramaturg pořadu Rostislav Uher a dodal: "Dělali jsme si takový malý průzkum a typický uchazeč o post české superstar je dívka ve věku 16 let."

"Počítáme samozřejmě opět s Hvězdnou pěchotou. To by v tom byl čert, aby se do ní mezi takovým množstvím zájemců pár adeptů nenašlo," uvedl ještě Uher a dodal: "Pokud jde o finálové večery, do kterých tentokrát postoupí dvanáct soutěžících a v prvním kole vypadnou dva, jejich program bude jiný než v první sérii."

Harmonogram soutěže

Výběr soutěžících se rozběhne už v pondělí v Ostravě, kde potrvá dva dny. Dostavit by se tam mělo 1 417 zájemců. V Praze se casting pro 5 062 mladých lidí odbude 11. - 15. listopadu. Poslední možnost budou mít zpěváci v Brně 17. - 18. listopadu. Tam by se mělo sejít 1 878 zájemců. V pražském Divadle Komedie se 11. a 12. prosince vybere šedesát semifinalistů.

První televizní přenos se odvysílá 9. ledna 2005, první semifinále proběhne 20. února. Finálové koncerty začnou 20. dubna.

Generální ředitel TV Nova Petr Dvořák prohlásil, že za úspěch bude považovat stejnou sledovanost a počet anketních hlasů, jaké byly v první sérii soutěže.

Michal Horáček míní podporovat osobnosti

Jak dlouho jste o nabídce k předsedání porotě v soutěži přemýšlel?

Jsem povahou hráč a hráč se nikdy nemůže rozmýšlet, na jakou kartu nebo koně vsadí, protože na to mívá jen vteřiny. V tom jsem vytrénovaný, takže má kladná odpověď přišla za několik vteřin.

Kdy jste se stal příznivcem soutěže?

Myslím si o sobě, že jsem intelektuál, a jako takový jsem k ní původně neměl důvěru. Byl jsem dlouho rozpačitý, přišlo mi to jako příliš mnoho zájmů v příliš plytké zábavě. Fandit jsem jí začal teprve ve druhém třetím finálovém kole, protože spolu soutěžily strašně zajímavé a rozdílné typy lidí. Postupně pro mě začala být neodolatelná.

Co budete jako porotce nejvíce hlídat?

Nejsem odborník na techniku zpěvu, vlastně nejsem odborník na nic. Tu a tam jsem ale ve svém životě narazil na osobnosti. To mě bude zajímat. Když bude soutěžící třeba jenom šeptat a bude to podmanivé, získá mou podporu.

Reklama

Výběr článků

Načítám