Hlavní obsah

Franco Nero se zamiloval do Prahy

Právo, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Černé tričko, černé kalhoty a černé brýle. Italský herec Franco Nero jakoby do Prahy vyrazil na pravý mafiánský pohřeb. Přiletěl ale oslavit premiéru filmu Post Coitum režiséra Juraje Jakubiska, který ve čtvrtek jde do českých kin. Nero v něm hraje jednu z hlavních rolí - stárnoucího fotografa a bohéma Bakchuse.

Foto: Pavel Čempěl

Jedna ze soukromých ubytoven v Bohumíně.

Článek

"Česko jsem poznal už v šedesátých letech, kdy jsem byl na překrásném filmovém festivalu v Karlových Varech. Několikrát jsem byl i v Praze a do města se zamiloval," rozplýval se Nero na úterní tiskové konferenci.

Post Coitum vypráví příběh devíti lidí navzájem propojených divokými vztahy a nevěrami. Natáčení s Jakubiskem si Nero pochvaloval. "Přiznám se, že jsem pana Jakubiska neznal. Pracovali jsme mnoho hodin, ale bylo to vždy potěšení. Bylo mi tu tak dobře, že bych tu chtěl ještě točit," řekl Nero a mluvil hned o dvou filmech. "Rád bych zase spolupracoval s Deanou Horváthovou, je to skvělá producentka," dodal.

Námět filmu se prý Nerovi líbil od začátku. "Název má mnoho významů. Celý náš život se odehrává jaksi post coitum, tedy po styku. Jen nakonec přijde smrt."

Nero ve filmu hraje s řadou známých českých herců - Mahulenou Bočanovou, Jiřím Langmajerem nebo Richardem Krajčem.

"Film je o lidech, kteří hledají lásku. Oni ji ale nenajdou, protože lásku neumějí dávat," tvrdí o svém snímku režisér Juraj Jakubisko.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám