Hlavní obsah

Formanův Aladin se představí v Plzni a Praze

Právo, (rh)

Inscenace Aladin Divadla bratří Formanů se představí v Plzni i Praze. V rámci akce Plzeň - Evropské hlavní město kultury 2015 ho uvádí od 26. února do 2. března plzeňské divadlo loutek Alfa, v pražském Divadle Minor ho diváci uvidí 5. – 8. března.

Foto: Irena Vodáková

Aladin Divadla bratří Formanů zve diváky do příběhů Tisíce a jedné noci.

Článek

Inscenace vznikla v rámci projektů Marseille – Evropské hlavní město kultury 2013 a Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 ve spolupráci francouzského Theatre du Jeu de Paume v Aix-en-Provence a týmu českých výtvarníků, loutkoherců a tanečníků kolem režiséra a spolutvůrce scény Matěje Formana a Divadla bratří Formanů.

Premiéra Aladina se odehrála v říjnu 2013 ve Francii, poté byl Aladin na turné po Francii až do prosince loňského roku. Rodinné představení zve diváky všech generací do pohádkového světa Tisíce a jedné noci, kde se mísí příběh o krásné a statečné princezně Šeherezádě a krutém králi Šahriarovi s vyprávěním o Aladinovi a kouzelné lampě. A to za pomoci loutek, stínoher, bohaté výtvarné dekorace i působivého hlasu, hudby, pohybu a divácké fantazie. Hodinové představení hrané bez přestávky je určené divákům od sedmi let. Ve čtvrtek 5. a v pátek 6. března se Aladin v Divadle Minor hraje od 18 hodin, v sobotu 7. a neděli 8. března od 15 hodin. Pro školy se Aladin hraje i ve čtvrtek dopoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám