Hlavní obsah

Folkové Slunce nad Strážnicí

Právo, Zdeněk Smíšek

Zavedený hudební Festival Slunce Strážnice při svém čtrnáctém ročníku začíná už tento čtvrtek 4. července na pódiu jedinečného amfiteátru - stadionu Zámek – a vyvrcholí v sobotu koncertem Večer Roberta Křesťana.

Foto: Petr Horník, Právo

Robert Křesťan

Článek

Vůdčí osobnost skupiny Druhá tráva sama o sobě sice tvrdí, že je spíše samotář, ale vydařený, dobře ozvučený koncert mu udělá i po letech vždy radost. „A když je to dobré pro kapelu, tak se nebráním ani tomu, aby byl celý večer spojený s naším jménem,“ řekl nám s typicky lehkým úsměvem pár dnů před koncertem ve Strážnici skladatel a zpěvák Křesťan.

Hostem skupiny tu tentokrát bude americký banjista Tony Trischka. Ale na své si posluchači přijdou i další večery. Hlavními hvězdami letošního ročníku budou Pavel Bobek, Jaroslav Samson Lenk, Pavel Žalman Lohonka a další klasici.

Ve čtvrtek, který je „zasvěcený“ tvorbě Samsona, vystoupí například i Folk Team či Hop trop, pátek bude ve znamení písniček Žalmana, zazpívá např. Miki Ryvola s přáteli. Už avízovaný sobotní program doplní Poutníci, Pavlína Jíšová a Pavel Bobek s Malina Bandem.

Pavel Kopřiva z pořádající agentury FT Records řekl, že ani letos nepochybuje, že si na své přijdou posluchači z Čech, Moravy i Slovenska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám