Hlavní obsah

Flying Steps spojují breakdance s Bachem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Breakdance na hudbu Johanna Sebastiana Bacha tančí berlínští Flying Steps. Ojedinělý projekt se zastaví v Praze 23.–24. září (Hudební divadlo Karlín) a v Ostravě (Gong) 1. října.

Flying BachVideo: Flying steps

 
Článek

Pro taneční ztvárnění si Flying Steps vybrali Dobře temperovaný klavír, dva cykly známých skladeb Johanna Sebastiana Bacha.

Počátky projektu Red Bull Flying Bach sahají do roku 2010, kdy se spojili umělecký šéf taneční školy Flying Steps Vartan Bassil s dirigentem a klavíristou Christopherem Hagelem. Výsledkem byla dvě vyprodaná světová turné, která ve více než 28 zemích už shlédlo přes 300 tisíc diváků.

„Od poslední návštěvy Česka v roce 2012 berlínští tanečníci ze skupiny Flying Steps dospěli. Letos předvedou, jak se vážná hudba doplňuje se stylem breakdance neboli bboyingem, na představeních v Praze (23.–24. září 2016) a Ostravě (1. října 2016). Prodej vstupenek byl zahájen 27. dubna v síti Ticketpro,“ sdělila Eva Samšuková.

Reklama

Výběr článků

Načítám