Hlavní obsah

Finalisté SuperStar zkoušeli dabing

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Aneta Langerová, Šárka Vaňková, Sámer Issa a Tomáš Savka, čtyři poslední finalisté soutěže Česko hledá SuperStar, si v úterý vyzkoušeli v barrandovských studiích dabing. Jak si vedli, bude možné posoudit v nedělním televizním přenosu. Práce s dabingem bude součástí medailónků, které pěvecké výkony předcházejí.

Foto: Vizualizace Architektonické kanceláře manželů Petrovových

V následujících letech se nemocnice bude měnit i pohledem zvenčí. V plánu je například stavba úplně nové vstupní haly.

Článek

"Byla to legrace," řekl Právu Issa. "O nic jiného asi nešlo. Vybrali nám role, jejichž představitelé mají specifické hlasy a pro daný film jsou charakterističtí. Bylo to příjemné zpestření."

Issa daboval kapitána Bligha z filmu Vzpoura na lodi Bounty. Langerová dostala za úkol opatřit hlasem Sally ve filmu Když Harry potkal Sally, Vaňková si vyzkoušela princeznu Jenny v Barbaru Conanovi a Savka namlouval abého Fariu, kněze z filmu Hrabě Monte Christo.

foto PRÁVO/Petr Hloušek

Savka daboval Abé Fariu

Nejblíže ze soutěžících měl k dabingu právě Savka, který hrál na gymnáziu amatérské divadlo. "Žil jsem v domnění, že to bude podobné, ale nebylo. V divadle se do toho dává pohyb a celkový výraz, dabing je jenom o hlase."

Abé Faria mu dal pořádně zabrat. "Musel jsem hodně změnit hlasovou intonaci. Namlouval jsem staříka, který je chvíli před smrtí. Bylo to docela náročné, ale doufám, že se mi to povedlo."

foto PRÁVO/Petr Hloušek

Vypadnout může kdokoli

"Byl to úlet, přišlo mi to legrační. Jsem ale ráda, že jsme se od zpěvu odreagovali," usmívala se Langerová, která brala celou věc s největším nadhledem. Bláznivá je prý i scéna, kterou dabovala.

Šárce Vaňkové se pobytem v barrandovských ateliérech splnil malinkatý sen. "Kolikrát jsem si říkala, jaké by to bylo. Strašně jsem se na to těšila. Namlouvala jsem úryvek, kdy se princezna Jenny ptá při jízdě na koni jiné ženské, jak sbalit chlapa."

Všichni soutěžící se ode dneška připravují na nedělní finále, kdy budou zpívat filmové melodie. Každý z nich se představí ve dvou. "Po minulé neděli těžko říct, kdo vypadne. Možné je všechno. Z nás čtyř je na vyřazení připravený každý. Diváci jsou zvláštní, mají různé názory," uzavřela Langerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám