Hlavní obsah

Filmový Gandalf se těší na návrat v Hobitovi

Novinky, BBC, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sir Ian McKellen, který si zahrál čaroděje Gandalfa v trilogii Pán prstenů uvedl, že by byl velmi potěšen, kdyby si roli zopakoval i v dalším tolkienovském velkofilmu Hobit.

Článek

Podle McKellena je velmi pravděpodobné, že bude požádán, aby se role ujmul. O tom ale s největší pravděpodobností rozhodne až nový režisér, jehož jméno nikdo nezná.

Režisér Pána prstenů Peter Jackson byl zpočátku z projektu úplně vyloučen, protože se s firmou New Line Cinema soudí o část peněz, které trilogie vydělala. V srpnu tohoto roku ale šéf New Line Cinema Bob Shaye vychladl a připustil, že by Jacksona možná k nějaké spolupráci na Hobbitovi přizval.

"Nehledě na naše osobní spory, skutečně Petera respektuji a obdivuji a byl bych velmi rád, kdyby se nějakým způsobem podílel na tvorbě Hobita," uvedl Shaye.

Jackson prý McKellenovi už dříve poslal e-mail, ve kterém ho vyzval, aby roli v novém filmu vzal, i když ho bude natáčet někdo jiný. "Samozřejmě musíš hrát Gandalfa, ať to budu režírovat, nebo ne," napsal mu tehdy v době nejvypjatějších sporů se studiem.

Jak osmašedesátiletý herec dodal, byl by zklamaný, kdyby do Hobita nakonec nechtěli původního Gandalfa. Kdy a kde se bude film Hobit točit, zatím není jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám