Hlavní obsah

Filmové premiéry: Star Wars: Poslední z Jediů, Jumanji: Vítejte v džungli či Thelma

Právo, Věra Míšková

Milovníky Star Wars čeká další pokračování Poslední z Jediů. Thelma je uhrančivý thriller o nejtemnějších lidských touhách, rodinných prokletích a zakázané lásce. O tom, jaké to je probudit se v těle toho druhého je film Manželka a manžel...

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Star Wars: Poslední z Jediů

Upoutávka u filmu: Star Wars - Poslední z JediůVideo: Falcon

Sága rodu Skywalkerů pokračuje. Postavy předchozího filmu Star Wars: Síla se probouzí spolu s legendárními hrdiny galaxie prožívají strhující dobrodružství, během kterých odhalí prastará tajemství Síly a šokující události z minulosti.

Star Wars: Poslední z Jediů, USA 2017, sci-fi, 150 min., režie: Rian Johnson, hrají: Mark Hamill, Carrie Fisherová, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega a další.

Thelma

Upoutávka u filmu: ThelmaVideo: Aerofilms

Křehká Thelma právě nastoupila na vysokou školu. I přes urputnou rodičovskou snahu kontrolovat každý její krok poprvé zakouší nezávislost a vír studentského života.

Když se však zamiluje do krásné spolužačky Anji, začnou se v okolí dít nevysvětlitelné a děsivé události a Thelma s hrůzou zjišťuje, že jejich příčinou je možná ona sama.

Thelma, Norsko 2017, thriller, 116 min., režie: Joachim Trier, hrají: Eili Harboe, Kaya Wilkinsová, Ellen Dorrit Petersenová, Henrik Rafaelsen a další.

Manželka a manžel

Upoutávka u filmu: Manželka a manželVideo: Mirius FD

Vztah dlouholetých manželů, uznávaného neurochirurga Andrey a ambiciózní televizní moderátorky Sofie, se ocitne v krizi. Po nevydařeném experimentu se manželé probudí v těle toho druhého. Přinuceni prožívat každodenní život svého partnera mají možnost vidět svůj vztah z úplně jiné perspektivy. Pomůže jim to zachránit manželství?

Manželka a manžel, Itálie 2017, komedie, 100 min., režie: Simone Godano, hrají: Kasia Smutniak, Pierfrancesco Favino, Marta Gastini a další.

Out

Upoutávka u filmu: OutVideo: Aerofilms

Ve městě na východním Slovensku je nezaměstnanost. Ágoston, padesátník rodinného typu, se vydá na cestu východní Evropou v zoufalé snaze najít práci a splnit si sen – chytit velkou rybu. Tato cesta ho však posouvá stále hlouběji do moře bizarních událostí a setkání.

Out, Slovensko/Maďarsko/Česko 2017, road movie, 88 min., režie: György Kristóf, hrají: Sándor Terhes, Éva Bandor, Judit Bárdos a další.

Obávaný

Upoutávka u filmu: ObávanýVideo: Film Europe

Paříž, rok 1967. Jean-Luc Godard natáčí snímek La Chinoise s Anne Wiazemsky – ženou, se kterou se později ožení. Krize, kterou však vzápětí projde, ho zásadně promění: ze slavného filmaře se stává maoistický umělec, stejně nepochopený jako nepochopitelný.

Obávaný, Francie 2017, životopisné drama, 109 min., režie: Michel Hazanavicius, hrají: Louis Garrel, Stacy Martin, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois, Tanya Lopertová a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám