Hlavní obsah

Filmové premiéry - Perfect Days, Vyměřený čas, Spy Kids 4D - Stroj času a Černá Venuše

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin tento týden přichází romantická komedie Alice Nellis Perfect days s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli čtyřicátnice, které k životu nestačí jen profesní úspěch a hmotné zabezpečnení. Dále je tu akční sci-fi thriller Vyměřený čas, čtvrté pokračování série Spy Kids a drama Černá Venuše. Z jihlavského festivalu dokumentárních filmů jich jde do kin rovnou pět.

Článek

Perfect Days

Romantickou komedii Perfect Days s podtitulem I ženy mají své dny natočila režisérka Alice Nellis jako adaptaci divadelní hry britské autorky Lizy Lochheadové, kterou předtím sama režírovala v Divadle Na Zábradlí. Hrdinkou je čtyřiačtyřicetiletá Erika, která má vlastní kadeřnický salón i televizní pořad, má úspěch i peníze, ale chybí jí to nejdůležitější – rodina, dítě. Její nejlepší kamarád je ale homosexuál a mladík, který se do ní zamiluje, je příliš maldý na to, aby ho Erika chtěla k sobě vázat...

Perfect days, ČR 2011, 108 min., režie: Alice Nellis, hrají: Ivana Chýlková, Ondřej Sokol, Vojtěch Kotek, Zuzana Bydžovská, Bob Klepl a další

Vyměřený čas

Děj akčního sci-fi thrilleru se odehrává v blízké budoucnosti, v době, kdy peníze neznamenají vůbec nic. Platí se časem. Jakmile totiž dosáhnete 25 let, jediná možnost, jak zůstat naživu, znamená vydělat, ukrást či zdědit nějaký čas navíc.

Will Salas žije z minuty na minutu. Jenom každodenní tvrdá práce v továrně mu poskytne další den života. Jednoho dne mu však náhle získaný čas umožní přístup do světa bohatých. Will spojí své síly s krásnou, mladou dědičkou, aby zničili zkorumpovaný systém.

Spy Kids 4D – Stroj času

Rebecca a Cecil, slavná dvojice malých superšpionů, se vrací s novým dobrodružstvím ve čtvrtém pokračování filmové série kultovního režiséra Roberta Rodrigueze. A nepůjde jim tentokrát o nic menšího, než je záchrana stroje času. Společně se svou nevlastní matkou, tajnou agentkou Marissou, se pokusí zastavit šíleného padoucha před ovládnutím světa.

Spy Kids 4 D – Stroj času, USA 2011, dobrodužná komedie, 89 min., režie: Robert Rodriguez, hrají: Daryl Sabara, Alexa Vega, Antonio Banderas, Jessica Alba, Danny Trejo a další

Černá Venuše

Snímek vznikl podle osudů skutečné postavy takzvané hotentotské Venuše a zabývá se otázkou hranice lidské důstojnosti. Píše se rok 1815 a anatom Georges Cuvier právě ukazuje v pařížské Královské lékařské akademii vymodelované tělo africké ženy Saartjie Baartmanové. Jeho kategorický verdikt je doprovázen potleskem významných kolegů.

O sedm let dříve opustila mladá služka Saartjie Jižní Afriku a pod příslibem bohatství se vydala se svým pánem do Evropy. Nejdříve je vystavena v dřevěné kleci coby skutečná „hotentótská Venuše“ divákům londýnského panoptika, poté se vydává do Paříže, kde baví chlípnou společnost a stává se předmětem vědeckého bádání.

Černá Venuše, Francie 2010, historické drama, 159 min., režie: Abdellatif Kechiche, hrají: Yahima Torrès, Andre Jacobs, Olivier Gourmet, Elina Löwensohn a další.

Reklama

Výběr článků

Načítám