Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nespoutaný Django, O myšce a medvědovi

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen jediný film vstupuje do kin zároveň s novinkou Quentina Tarantina Nespoutaný Django. Je z naprosto jiného soudku. Jmenuje se O myšce a medvědovi a je to animovaný příběh o přátelství.

Upoutávka na film Nespoutaný DjangoVideo: Falcon

 
Článek

Nespoutaný Django

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Tarantinovsky šílený jižanský western z doby před vypuknutím Občanské války. Hlavním hrdinou je otrok Django, který dostane svobodu od lovce hledaných zločinců, bývalého zubaře dr. Schultze. Djangovi se tak zároveň naskytne příležitost najít ženu, kterou musel před lety nedobrovolně opustit. Ani jeden z hlavních hrdinů však netuší, jak blízko jsou nejnebezpečnějšímu dobrodružství svého života.

Nespoutaný Django, USA 2013, western, 165 min., režie: Quentin Tarantino, hrají: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson, Don Johnson a další.

O myšce a medvědovi

Foto: Bioscop

Filmové premiéry

V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Ernest je ale hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání potravy chytí malou myšku Celestinu. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Na dobrodružné cestě přeroste jejich dohoda v neobvyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice.

Upoutávka na film O myšce a medvědoviVideo: Bioscop

O myšce a medvědovi, Francie 2012, animovaný, 80 min., režie: Benjamin Renner, Vincent Patar a Stéphane Aubier, v českém znění: Zdeněk Mahdal, Bohdan Tůma a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám