Hlavní obsah

Filmové premiéry - Muži v naději a Kovbojové a vetřelci

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závěr prázdnin patří komedii i lásce, přátelství a sexu Muži v naději režiséra Jiřího Vejdělka a americkému filmu Kovbojové a vetřelci, v němž režisér Ion Favreau originálním způsobem propojuje klasický western s příběhem, v němž Zemi napadnou mimozemšťané.

Článek

Muži v naději

Po úspěšné komedii Ženy v pokušení uvádí scenárista a režisér Jiří Vejdělek do kin Muže v naději, další humorný pohled na partnerské vztahy, zejména na nevěru jako lék na manželskou nudu.

Hlavními postavami je korektní a veskrze monogamní Ondřej (Jiří Macháček) a jeho tchán Rudolf (Bolek Polívka), který je jeho pravým opakem. Záletný šedesátník hned v úvodu filmu upozorní svého zetě, že jeho manželství by mohlo být ohroženo, protože „Ženská má mít pocit, že o chlapa musí bojovat, musí se snažit, aby si ho udržela. A hlavně, ženská se nesmí nudit …!!!”

Ondřej časem a také pod vlivem krásné Šarloty, která ho hned po prvním setkání začne svádět, nakonec podlehne, a jeho i další účastníky rošády čeká spousta situací, z nichž nakonec vyplyne, že pánem tvorstva jsou přece jen ženy.

Muži v naději, ČR 2011, 115 min., režie: Jiří Vejdělek, hrají: Jiří Macháček, Bolek Polívka, Petra Hřebíčková, Vica Kerekésová a další.

 Foto: Falcon

Kovbojové a vetřelci

Cizinec (Daniel Craig), který se probral z bezvědomí poblíž města Absolution, si vůbec nic nepamatuje. Jediným vodítkem k jeho minulosti je podivný náramek na zápěstí. Ztráta paměti je nepříjemná vždycky, ale ještě o něco víc, když se ocitnete ve městě, které nenávidí lidi odjinud a kde tvrdou rukou vládne plukovník Dolarhyde.

Absolution žije ve strachu a brzy bude ještě hůř. Shůry přicházejí podivné zvuky a oslepující světla, obyvatelé města beze stopy mizí a nikdo neví, jak se bránit a kdy přijde řada na něj. Paradoxně právě cizinec, kterého pronásledovali od chvíle, kdy se v jejich městě objevil, se stane jejich jedinou nadějí…

Příběh Kovbojů a vetřelců vychází z komiksové předlohy společnosti Platinum Studios, která prodala filmová práva ještě předtím, než byla kniha vůbec v tisku. „Je to dobrodružství, které by chtěl prožít každý kluk. Nejdrsnější pistolníci Divokého západu se střetnou s ještě drsnějšími mimozemšťany. Bavilo nás tvořit postavy, které by za normálních okolností střílely po sobě, a teď musí bojovat bok po boku, aby přežily,“ vysvětluje producent Howard, a druhý producent, Steven Spielberg, dodává: „Ten příběh je napsaný tak skvěle, že by obstál, i kdyby se v něm žádní mimozemšťané neobjevili. Ale tahle kombinace je prostě dokonalá.“

Kovbojové a vetřelci, USA 2011, 118 min., režie: Jon Favreau, hrají: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell

Foto: Bontonfilm

Reklama

Výběr článků

Načítám