Hlavní obsah

Filmové premiéry: Iron Man 3, Kříž cti, Z cizího krev neteče a Jedlíci aneb Sto kilo lásky

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do kin jde třetí pokračování série Iron Man s Robertem Downeym jr. v titulní roli. Kříž cti je skandinávské válečné drama, inspirované skutečnými událostmi ze 40. let minulého století. Americká komedie Z cizího krev neteče je variace na téma ztráty identity. Tomáš Magnusek je podepsán pod komedií z prostředí hubnoucího sanatoria Jedlíci aneb Sto kilo lásky.

Upoutávka na film Iron Man 3Video: Falcon

 
Článek

Iron Man 3

Foto: Falcon

Filmové premiéry

Svérázný, ale geniální průmyslník Tony Stark / Iron Man je nucen čelit nepříteli, jehož dosah nezná hranic. Když je Tony připraven o vše, čeho si v životě cení, vydá se na pouť s cílem nalézt toho, kdo je za jeho utrpení zodpovědný. Na každém kroku bude nucen prokázat své odhodlání a sílu vůle. Současně objevuje odpověď na otázku, zda je on sám pouhou součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého.

Iron Man 3, USA / Čína, 2013, akční sci-fi, 129 min., režie: Shane Black, hrají: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow a další.

Kříž cti

Foto: Film Europe

Filmové premiéry

Hra mužských charakterů s rozdílným původem, vzděláním, životními postoji a hlavně s různým vojenským výcvikem. Setkali se za druhé světové války po vzájemném sestřelení britského a německého letadla uprostřed zasněžené norské vysočiny v lovecké chatě. Musí bojovat, aby přežili krutou zimu, aby se mohli vrátit na válečná pole a bojovat jeden proti druhému. Válka z nich učinila nepřátele, ale je stále těžší si zachovat vzájemnou nevraživost.

Upoutávka na film Kříž ctiVideo: Film Europe

Kříž cti, Norsko/Švédsko 2011, historické drama, 101 min., režie: Petter Næss, hrají: Florian Lukas, Rupert Grint, David Kross, Stig Henrik Hoff, Lachlan Nieboer a další.

Z cizího krev neteče

Foto: Cinemart

Filmové premiéry

Hlavní hrdina, Sandy Patterson, vedl do jisté události spořádaný a úspěšný život. Jenže pak jednou při tankování pohonných látek zjistil, že má přečerpaný limit na kartě. Svět se mu začal hroutit, a vyvrcholilo to zatčením a obviněním z neuposlechnutí soudního příkazu.

Na policejní stanici se záhy vysvětlilo, že se Sandy stal obětí zlodějky identit. Pokud má Sandy získat svůj život zpátky, musí ženskou, která mu ho ukradla, najít a přivléct do rukou spravedlnosti, po dobrém nebo po zlém.

Upoutávka na film Z cizího krev netečeVideo: CinemArt

Z cizího krev neteče, USA 2013, komedie, 111 min., režie: Seth Gordon, hrají: Jason Bateman, Melissa McCarthyová, Jon Favreau, Amanda Peetová, Morris Chestnut a další.

Jedlíci aneb Sto kilo lásky

Foto: Magnusfilm

Filmové premiéry

Do právě otevřeného „hubnoucího“ sanatoria se sjíždějí pacienti s cílem zhubnout. A i když každý z nich k tomu má jiný důvod, všichni tu teď pod dohledem asketického primáře podstupují nejroztodivnější procedury a cvičení, to vše navíc bez jídla, alkoholu a sexu. Tím se pro většinu z nich pobyt v sanatoriu stává noční můrou.

Upoutávka na film Jedlíci aneb Sto kilo láskyVideo: Magnusfilm

Jedlíci aneb Sto kilo lásky, ČR 2013, komedie, režie: Tomáš Magnusek, hrají: Milan Chára, Karel Heřmánek Jr., Martin Stropnický a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám