Hlavní obsah

Film Crash Road s Agátou Hanychovou se chystá do kin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za hořkou komedii o lásce a naději označují tvůrci snímek Crash Road, který se do kin dostane 22. listopadu. Režisér Kryštof Hanzlík obsadil do hlavní role modelku Agátu Hanychovou. Snímek získal v říjnu zvláštní cenu na přehlídce filmů pro děti a mládež v Saské Kamenici (Chemnitz). Porota mladých diváků ocenila, že oslovuje především dnešní mladou generaci.

Článek

"Nevěřím v osud, který člověka ovládá, ať udělá cokoli, věřím však v osud, který ho ovládne, když nedělá nic," jsou slova Gilberta Keitha Chestertona, která režisér zvolil za motto svého filmu, v němž chtěl s nadsázkou mluvit i o vážných věcech.

Hrdinkou je osmnáctiletá dívka po maturitě, která má odmalička pocit, že osud je proti ní. Odchází z Prahy "hledat dobré lidi" a občas se dostává do drsných situací. Další role ve filmu ztvárnili Pavla Tomicová, Bohdan Tůma, Kryštof Hádek, Miroslav Táborský, Jaroslava Obermaierová, Zdeněk Dušek, Vlastimil Zavřel, Jan Skopeček, Hana Ševčíková, Marko Igonda a Radek Kuchař.

Hanychová se prý v mnoha scénách viděla. "Je to o neposlušné holce - a taková občas jsem," uvedla dcera herečky Veroniky Žilkové. "Z asi 80 procent jsem se s postavou ztotožnila, myslím, že řada dalších holek má podobné problémy," řekla Hanychová a prozradila, že matka s ní scénář probírala.

Snímek Crash Road byl její první hlavní filmovou rolí, i když se už na plátně objevila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám