Hlavní obsah

FFFILM: Supermanovy spermie

Novinky, František Fuka (fuxoft.cz)

Dnes začneme šokujícím odhalením důvodů toho, že Superman dosud nemá děti. Pak budeme pokračovat o Michaelu Mooreovi, který točí velmi zdařilou propagandu. Tento týden je "pouze" pět filmových premiér, takže je odbydeme celkem rychle a vrhneme se na zajímavosti, ve kterých uvidíte mj. ukázku z porna, ve kterém hraje George Lucas slimáka. Takže začínáme...

Foto: Pavel Jaňurek

Požár porostu v Karviné-Hranicích

Článek

Supermanovy spermie

Je rychlejší než vystřelená kulka. Je silnější než lokomotiva. Dokáže přeskočit nejvyšší budovy. Proč si ještě nedokázal najít dívku, která by mu porodila syna? 

 1) Superman je Kryptoňan a žije na Zemi, kde nežijí Kryptoňanky. Proto by si musel k oplodnění najít pozemšťanku, což by ovšem byla sodomie!

2) Při orgasmu dochází k podobným psychickým procesům jako při epileptickém záchvatu. Superman občas omylem zanechává otisky nohou v oceli nebo betonu. Co by asi udělal s lidskou partnerkou ve svém náručí?

3) Supermanovy svaly musí mít nadlidskou sílu a ejakulace by tudíž musela jeho partnerku doslova rozstřílet na kusy. Klasický pohlavní styk proto nepřichází v úvahu. Musí dojít k umělému oplodnění.

4) Jak odchytit Supermanovy spermie? Je jisté, že se budou pohybovat nadzvukovou rychlostí a s obrovskou průrazností. Pouze sám Superman by je dokázal předhonit a zachytit. Ovšem do čeho? Jaká zkumavka v sobě dokáže udržet tyto spermie, které - stejně jako všechny ostatní živé formy z Kryptonu - jistě mají nadpřirozené schopnosti?

5) Dobře. První spermie vnikne do ženského vajíčka a jeho buněčná stěna ztvrdne, aby zabránila dalším spermiím ve vniknutí dovnitř. Něco takového ovšem na Supermanovy spermie neplatí. Vniknou do vajíčka všechny, provedou vlastně skupinové znásilnění a roztrhají je na kusy. Pak budou hledat jiné vajíčko a přitom udělají v těle ženy milióny miniaturních otvorů, proniknou ven a ve slepé zuřivosti začnou pustošit město. Oplodní milióny jiných žen. Všechny budou Supermana žalovat. Naštěstí pro něj nebude problém platit alimenty, protože si může vyrobit diamanty tím, že rozmačká v ruce uhlí.

 6) Jediná praktická možnost: Použít k oplodnění jedinou spermii. Superman ji dokáže snadno izolovat za použití svého mikroskopického superzraku a pinzety.

7) Dejme tomu, že se podaří ženu oplodnit a vznikne zárodek nového Supermana. Je vysoce pravděpodobné, že se jeho nadlidské schopnosti začnou projevovat ještě před narozením. Pokud začne používat svůj rentgenový zrak, může matce způsobit neplodnost. V případě ohnivého zraku by to bylo ještě horší. A matka má každopádně utrum ve chvíli, kdy začne maličký kopat.

 8) Dítě by tedy mohl donosit někdo jiný, například Supergirl. Ovšem Supergirl má také tajnou identitu a kdyby byla viditelně těhotná, vyhodili by ji ze školy.

9) Možná by mohl dítě v břiše donosit sám Superman, ale jeho těhotná silueta, létající nad městem, by jistě způsobila, že by se s ním Batman nechtěl nechat vídat na veřejnosti a ve vězeních by se začaly vyprávět nové zvláštní vtipy... Ale rasa Kryptoňanů by nevymřela!

To jsou pouze zkrácené výňatky z rozboru, který před více než 30 lety vypracoval sci-fi spisovatel Larry Niven ve svém článku "Muž z oceli, žena z papíru", který si můžete celý (v angličtině) přečíst zde. Je to rozhodně materiál, nad kterým byste se měli zamyslet, pokud se chcete v budoucnosti stát Supermanem. A může s tím nějak souviset fakt, že se pořád Warnerům nedaří rozjet natáčení nového Supermana??? OK, asi ne, ale nějak jsem si musel odůvodnit, že o tom píšu...

Would you like to know Moore?

Tento čtvrtek se v našich kinech dočkáme nejslavnějšího dokumentu posledních let, ne-li desetiletí, BOWLING FOR COLUMBINE. Zpočátku to vypadá, že se jedná o dokument o studentech, kteří vystříleli školu Columbine, ale pak se téma značně rozšiří na "zbraně v rukou Američanů", "hamižnost nadnárodních společností", "idiocie George W. Bushe" atd...

Film je dílem Michaela Moorea, který se už dříve proslavil kontroverzními dokumenty a veleúspěšnou knihou "Stupid White Men", a rozhodně se o něm nedá říct, že by byl objektivní a nestranný. Tedy, pravděpodobně není komunista ani anarchista, ale kdyby bylo všechno zadarmo a George Bush náhodu zakopl a rozbil si hlavu, asi by mu to nevadilo.

Fakt, že tento dokument je mj. nominován na Oscara za "nejlepší původní scénář", svědčí o tom, že jde spíš o chytře vystříhané a sestavené (i sehrané) útržky všeho možného, které dohromady vytvoří takový divácký dojem, jaký Moore chce, a který by se dal jednoduše definovat jako "Američani se dělí na nebezpečné blázny a ubohé oběti nebezpečných bláznů". Pokud mu neskočíte na to, že jde o objektivní informace, tak se můžete velmi dobře bavit a obdivovat, jak zručně to dokázal všechno poskládat dohromady.

Jedna ze stránek proti Michaelu Mooreovi je tady ("Moore je stejný idiot jako Francouzi").  Moje podrobná recenze filmu bude ve čtvrtek na Cinemě. V nejnovější Premiere by měl být o Mooreovi článek od jejího nešéfredaktora Tomáše Baldýnského.

Premiéry týdne

Kromě BOWLING FOR COLUMBINE mají premiéru čtyři další filmy:

POLICAJTI NA BATERKY je veskrze nezajímavá a nevtipná akční komedie s Martinem Lawrencem.

O SCHMIDTOVI je příběh důchodce, kterému zemřela žena, dcera ho nechce vidět a on přemýšlí, co dál se svým životem. Film je vnějškově v leččems podobný AMERICKÉ KRÁSE, ale nebýt vynikajícího Jacka Nicholsona v titulní roli, byla by to dost průměná záležitost.

A neviděl jsem KRYSAŘE (film F.A. Brabce, celý natočený během 24 hodin) ani DEVĚT KRÁLOVEN (argentinskou filatelistickou detektivku).

Ve zkratce...

Tady si můžete přečíst opravdu velice zajímavou reportáž z natáčení SPY KIDS 3. Spousta postřehů o dnešním Sylvestru Stalloneovi, digitálním natáčení a trojrozměrné kameře.

Už jste byli v kině na hongkongském hororu OKO? Pak vězte, že Tom Cruise produkuje (po vzoru KRUHu) jeho americkou verzi.

David Fincher nebude režírovat MISSION: IMPOSSIBLE 3.

Pořád kritizuji Novu, tak pro změnu zase jednou ČT. Z českých titulků k dokumentu o Michaelu Jacksonovi: "Incredible Hulk" = "Velký nemotora", "entourage sped off" = "doprovod dorazil" a další...

Filmová upoutávka na připravovanou knihu? To tu snad ještě opravdu nebylo! Ale je skvělá. Kniha o kterou jde je dílem spisovatee Orsona Scotta Carda ("Enderova hra") a výtvarníka Douga Chianga (STAR WARS prequely) a jmenuje se "Robota" (ano, opravdu podle Karla Čapka).

 Ralph Bakshi (tvůrce animovaného PÁNA PRSTENŮ) se dá dohromady s Johnem Kricfalusim (tvůrce "Rena a Stimpyho"), aby spolu natáčeli ultralaciné (pod 10 miliónů dolarů) mládeži nepřístupné animované filmy. A když už se o tom zmiňuji, studio Manganime připravuje po několika animovaných pornoverzích STAR WARS další film na podobné téma, tentokrát s živými herci. Lucas se je už několikrát pokusil zažalovat, zatím vždy neúspěšně, z čehož má studio velkou zábavu.

Mnozí z vás údajně stálé píší do Bontonfilmu e-maily kvůli uvedení STAR TREK: NEMESIS v našich kinech. V Bontonfilmu si bohužel nějak dali dohromady "Star Trek" + "Internet" = "Fuka" a domnívají se, že vás k tomu snad nějak navádím. Takže to prosím řekněte i všem známým: ST: NEMESIS v našich kinech uveden určitě nebude a žádné vaše e-maily s tím opravdu nic neudělají! Vyjde na videu a DVD.

Reklama

Související články

FFFILM: O raketoplánech a věžích

Tento týden se jako všechna ostatní seriózní media pozastavíme nad vybuchujícími raketoplány, ovšem v souvislosti s filmem! Dozvíte se taky, že termín "špatný...

FFFILM: Animatrix

Dneska se dozvíte něco o opravdu vydařeném animovaném povídkovém sci-fi filmu, o tom kdo chytá Leonarda DiCapria a o nejhorších loňských filmech a hercích....

Výběr článků

Načítám