Článek
"Rád bych byl konkrétnější, ale vzhledem k přání provozovatele nemůžu. Jediné, co vám můžu říci je to, že tržba čistě jen za halušky jde denně do až do desetitisíců," řekl Novinkám jeden ze stánkařů.
Halušky jsou zdá se i letos nejoblíbenějším pokrmem festivalu. Ve stáncích jim sekundují klobásy, čínské nudle a kukuřice.
"Halušek denně prodáme opravdu obrovské množství. Neostýchám se říci, že více než metrák denně každý den, někdy i několik," potvrzoval slova prvního stánkaře jiný, který prodává jen asi o 100 metrů dál.
Čínské nudle jdou na odbyt zdá se daleko méně. "Zřejmě to nebyl úplně nejlepší nápad, ale chtěli jsme mít širší nabídku," konstatoval prodavač.
Oplatky nefrčí
Z festivalu ovšem těží i majitelé hospůdek a restaurací. "Ano, zaznamenali jsme značný nárůst hostů, přibližně jich je tak dvakrát tolik," rozplýval se provozovatel restauračního zařízení kousek od hotelu Thermal.
Více se daří i fast-food občerstvení, kde se během hezkého počasí zaměstnanci také nezastaví.
A tradiční oplatky? "Prodáme jich o něco více, ale nijak výrazně. Festivaloví hosté si potrpí zřejmě spíše na jiné laskominy, než naše tradiční horké oplatky," posteskl si prodavač oplatek na proslulé kolonádě.