Hlavní obsah

Festival v brněnském Bronxu bude i navzdory koronaviru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnský festival Ghettofest se letos uskuteční, přestože dál platí některá omezení přijatá v souvislosti se šířením koronaviru. Přehlídka, která se každoročně odehrává v takzvaném brněnském Bronxu, má nový termín. Místo 6. června bude 27. června. Pořadatelé připravují speciální režim, aby na jednom místě nebylo více než 100 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Brněnský Bronx

Článek

Několik menších oddělených scén bude rozmístěných v dostatečné vzdálenosti od sebe. „Učiníme vše pro to, aby si účinkující i diváci mohli festival užít i ve ztížených podmínkách,” informoval David Oplatek ze spolku Tripitaka.

Současnou situaci vnímají pořadatelé i jako příležitost, jak lidem ukázat nová či dosud neobjevená místa v lokalitě mezi Francouzskou ulicí a Cejlem. Budou to místa, kde lze jednoduše kontrolovat vstup a dodržet maximální počet lidí. Samozřejmostí je dezinfekce a dostatek prostoru, aby lidé mohli udržovat bezpečnou vzdálenost. Zároveň se festival letos nebude konat na tradičních volně přístupných místech, jako je park Hvězdička nebo náměstíčko u Muzea romské kultury.

Cílem přehlídky je otevřít lokalitu širší veřejnosti. V takzvaném Bronxu vedle sebe žijí Romové, Vietnamci, Ukrajinci a spousta mladých lidí, které tam láká levnější bydlení blízko centra. Festival v minulých letech tvořily koncerty, projekce, sousedská setkání i slavnostní průvod.

Reklama

Výběr článků

Načítám