Hlavní obsah

Festival 4 + 4 dny v pohybu míří do Karlína

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní festival současného umění 4 + 4 dny v pohybu každoročně odkrývá tajemství nepřístupných prostorů a hledá možnosti jejich využití. Letošní, 22. ročník, který začíná dnes, zavede diváky do karlínských kasáren, neoklasicistní památky z doby rakousko-uherské monarchie.

Foto: Dorota Velek

Festival zavede diváky do pražských karlínských kasáren.

Článek

Kurátoři Tomáš Svoboda a Ondřej Chrobák vytvořili v patře budovy rozsáhlou výstavu z velkoformátových objektů, instalací a maleb třiceti autorů. Návštěvníci si ji budou prohlížet ze stezky dlouhé 384 metrů, vytvořené z kovové lešenářské konstrukce.

Vlastní festivalový program nabídne nejen v Karlíně, ale i v divadlech Archa, Ponec, Alfred ve dvoře a Studio Alta řadu divadelních, tanečních a multimediálních představení tvůrců nejen z Evropy, ale i z Angoly, Alžíru, Maroka, Ukrajiny, USA, Kanady či Pobřeží slonoviny. Doplní je i produkce domácích souborů, jako je VOSTO5, Masopust, VerTeDance, Home či Spitfire Company. Diváci uvidí spolupracovnici Andyho Warhola Penny Arcade, ženský politický kabaret z Ukrajiny, dokumentární portrét starého páru přežívajícího v Černobylu, choreografii pitvající Šostakovičovu sedmou symfonii.

Kromě divadelních site-specific projektů, diskusí a přednášek o využití prázdných domů anebo na téma, co je krása, doplní program také projekce snímků amerického filmového undergroundu, video performance Cristiny Maldonadové a studentů DAMU, výtvarné dílny a interaktivní instalace pro děti. Tradiční procházky po karlínských zákoutích povedou Radovan Lipus, Dorota Kluská, Kateřina Racková, Pavel Karous nebo Ondřej Cihlář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám