Hlavní obsah

Elvisovy písně se učí více kytaristů

Film Elvis, který natočil režisér Baz Luhrmann, připomněl divákům nejen život amerického zpěváka Elvise Presleyho, ale i jeho hudební odkaz. A zdá se, že výrazně ovlivnil amatérské kytaristy, kteří nyní dychtivě sahají po jeho hitech.

Foto: ČTK

Elvis Presley zemřel v roce 1977.

Článek

Podle aplikace Fender Play, která usnadňuje výuku hry na kytaru, se počet lidí, kteří se chtějí naučit Presleyho písničky, od červnové premiéry filmu zdvojnásobil. Podle listu The Independent patří mezi nejoblíbenější ve zmíněné aplikaci skladby Jailhouse Rock, Heartbreak Hotel a Burning Love.

„Presleyho hudba nadále inspiruje mladé i staré lidi v celém světě k tomu, aby se vydali na vlastní hudební cestu. Potvrzuje to i výrazný nárůst zájmu o jeho písně, který zaznamenáváme na naší platformě. Vliv Elvise na mladé kytaristy je bezesporu stále velmi silný,“ uvedl Max Watts, viceprezident marketingu společnosti Fender.

RECENZE: Elvis. Velký americký biják

Film

Inspirativní by mohla být i hudební cesta pozdějšího krále rokenrolu, jak se Elvisovi říká.

Svou první kytaru dostal v jedenácti letech. Jeho strýcové ho seznámili s prvními akordy a hráčskými triky a on se pak zdokonaloval sám. Podle mnoha zdrojů neuměl číst noty a jako samouk se učil hrát podle sluchu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám