Hlavní obsah

Divadlo Macabre se inspirovalo Velázquezem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nový projekt Kabaret Velázquez připravilo divadlo Macabre pod vedením Jana Komárka. Taneční inscenace, ve které se objeví i Irina Andreeva z Teatru Novogo, je inspirovaná malbami Diega Velázqueze. Premiéra se uskuteční 2. a 3. září v malém sále Divadla Archa.

Foto: Jan Komárek

Kabaret Velázquez

Článek

Dílo je velmi vizuální, Jan Komárek se věnoval světelnému designu, ze který dostal i cenu festivalu Next Wave a spolupracoval se souborem Nanohach. O hudební doprovod na preparovanou kytaru a kalimbu se přímo na scéně postará Komárkův kolega z kanadské emigrace Rainer Wiens.

V představení vystoupí i česká hráčka na violu da gamba Hana Fleková. Tančit budou barokní tanečnice a choreografka Andrea Miltnerová, zakladatelka Teatru Novogo Fronta Irina Andrejeva a převážně v Argentině působící tanečnice tanga Patricie Poráková, která též příležitostně vystupuje se soubory Farma v jeskyni a Spitfire company. Výtvarnou stránku vytvořila mladá slovenská designérka Lenka Kuchareková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám