Hlavní obsah

Daidalos a sexdojička

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ensemble Damian je soubor hledající cesty současné opery. Inspiruje se barokem i minimalismem, přičemž objevitelsky bádá v archívech i pěstuje novou tvorbu, především Víta Zouhara a Tomáše Hanzlíka, stěžejních uměleckých osobností souboru.

Článek

Operu Labyrint vášně I. s podtitulem To je ta noc představil v pondělí na jevišti Moravského divadla Olomouc. Libreto Davida Hrbka je hravou, kostrbatou a co do orientace v příběhu i cimrmanovskou záležitostí, jež se točí kolem athénského všeumělce Daidala i jeho vynálezu, dojicího přístroje ve tvaru krávy. Jak se ukáže, může sloužit i účelům nominujícím jej na hit sexshopů.

Hanzlíkova hudba zůstává věrná minimalistickému základu, ale rozbíhá se mnoha populárnějšími směry. Labyrint vášně se ocitá poblíž muzikálu (s hitem Daidale, Daidale!), ze všeho nejvíc ale připomíná zdařilou besídku pro kamarády. Proč ne, ale jak se ten večírek má k oslavám 17. listopadu, mi trochu uniklo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám