Hlavní obsah

V Eurovizi končíme, Cristovao neuspěl

Aktualizováno

Česká republika nepostoupila do finále Eurovision Song Contest. Zpěvák Ben Cristovao ve čtvrtečním semifinále nezaujal. Postupuje Albánie, Srbsko, Bulharsko, Moldávie, Portugalsko, Island, San Marino, Švýcarsko, Řecko a Finsko.

Foto: ČTK/AP

Ben Cristovao na Eurovizi

Článek

Cristovao si zvolil píseň Omaga, která vznikla ve spolupráci s producentem Filipem Vlčkem. Zpěvák vystoupil v kostýmu od návrháře Jiřího Kalfaře. Podílela se na něm sklárna Preciosa - jen bunda vznikala přes 260 hodin. Je ručně osázena více než sto tisíci krystaly tvořícími kaleidoskopický vzor. Záda zdobí kamínky seskládané do symbolů lásky, míru, veganství a hlavy pantera odkazující na jednotu a svět, v němž se netýrají zvířata.

Finále začíná v sobotu 22. května v přímém přenosu ČT1 od 21 hodin. Komentátorem semifinálových kol byl Jan Maxián, ve finále se přidá Albert Černý, jenž se skupinou Lake Malawi na Eurovizi zpíval před dvěma lety.

Foto: Česká televize

Ben Cristovao

„Každou volnou chvíli na hotelu využíváme ke kamerovým a choreografickým zkouškám. Celý tým je profesionální a má neskutečné nasazení. Hlavní dík zaslouží Ben. Neustále se stará o to, aby nepodcenil žádnou část přípravy a dal do všeho maximum, a také, aby se každý jeden člen týmu cítil být opravdovou součástí celého procesu,“ sdělil před začátkem semifinále vedoucí českého týmu Kryštof Šámal.

Eurovision Song Contest: Přehlídka bizarností i show, která zrodila hvězdy

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám