Hlavní obsah

Conneryho program vyvrcholí na Strahově

Novinky, Michal Procházka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Slavný skotský herec Sean Connery se má dnes zúčastnit evropské premiéry filmu Liga výjimečných. Na červeném koberci před Slovanským domem by se měl objevit krátce po půl šesté. Měl by se tam setkat nejen fanoušky a hosty, ale také poskytnout krátký rozhovor televizi.

Foto: Archív MJVM

Muzeum nabízí sobotní tvořivý program

Článek

Na 19. hodinu je naplánované slavnostní předání výtěžku akce, který se rovným dílem dělí mezi Nadaci Vize 97 Dagmar a Václava Havlových a Veřejnou sbírku hlavního města Prahy, výše částky není doposud známá. Za vstupenky na dnešní premiéru, jíž se herci zúčastní, zaplatí lidé 300 korun, za dalších 1500 korun se po představení mohou přesunout i na strahovský večírek a dát si s nimi skleničku. Po předání částky bude mít premiéru film Liga výjimečných, který Connery před rokem v Praze v době povodních natáčel.

Události by se měli vedle Václava Havla a hollywoodských celebrit podle předběžných informací zúčastnit i slovenský prezident Rudolf Schuster a ministr kultury Pavel Dostál. Po skončení filmu se hosté přemístí do restaurace Oživlé dřevo v prostorách Strahovského kláštera.

Raut se pečlivě připravoval

Večírek pro tisíc lidí se připravoval několik týdnů. "Jde o náročnou práci, jelikož má náš klient netradiční požadavky, objednali jsme tři sta kilogramů ledu a stavěl se i speciální taneční parket, z něhož budou mít návštěvníci party celou Prahu jako na dlani," uvedl majitel restaurantu Radovan Erben.

V menu rautu se objevují takové pochoutky, jako jsou kanapky s pravým kaviárem, marseillské chobotničky na červeném víně, kachní prsa a panenské bifteky na tymiánu. K pití se bude servírovat bílé víno Pinot Blanc a červené Pinot Noir a plzeňské.

Reklama

Související témata:

Související články

Po roce přijede Connery

Legenda filmového plátna Sean Connery se po roce znovu objeví v Praze. Zúčastní se zde mezinárodní premiéry filmu Liga výjimečných, jehož část natáčel loni...

Sean Connery uvede v Praze Ligu výjimečných

Slavný holywoodský herec Sean Connery v úterý v Praze uvede evropskou premiéru svého nového filmu Liga výjimečných. Doprovodí ho i další herci: Pete Wilsonová,...

Výběr článků

Načítám