Hlavní obsah

Comic-Con Prague přivítá herce z Fantastických zvířat či Stranger Things

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 22. do 24. dubna proběhne v Praze v O2 univerzu festival sci-fi, fantasy a videoher Comic-Con Prague.

Foto: Profimedia.cz

Cara Buonová

Článek

Filmy, koncerty, výstavy a autogramiády se zahraničními i domácími umělci a samozřejmě hraní počítačových a stolních her čeká návštěvníky nejznámějšího festivalu pop-kultury.

Seznam hostů je letos opravdu dlouhý. Cara Buonová hrála třeba v seriálech Stranger Things nebo Supergirl a v řadě dalších. Anglický herec Bernard Hill hrál krále Théodena ve filmové trilogii Pán prstenů a také kapitána Edwarda Jamese Smitha ve snímku Titanic. Nejznámější role britského herce Finna Jonese je Ser Loras Tyrell v seriálu Hra o trůny. Proslavil se také seriály Marvel jako Iron Fist, Defenders a Luke Cage.

Anglická herečka Victoria Yeatesová si zahrála ve snímcích Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny a Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství Bunty, asistentku Mloka Scamandera. Anglický herec Richard Coyle je znám z filmů jako Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství, Princ z Persie: Písky času, Dobrý ročník či Zaslaná pošta.

Foto: Profimedia.cz

Richard Coyle

Ze zahraničních komiksových tvůrců dorazí David Lloyd, Lee Sullivan, James O'Barr, Kevin J. Anderson nebo Stewart Kenneth Moore. Domácí scénu pak budou reprezentovat Petr Kopl, Nikkarin, Dan Černý a Alice Slavíčková. Astronom a popularizátor vědy Jiří Grygar na přednášce poradí, jak otevřít okna vesmíru dokořán.

„Vizuálně nejzajímavější je pro všechny návštěvníky jistě část týkající se kostýmů. Kromě toho, že na chodbách potkají nepřeberné množství cosplayerů, proběhne opět kostýmová soutěž PragoCosplay a nesoutěžní přehlídka dětských kostýmů. Při hodnocení soutěže nezáleží jen na kvalitě samotného kostýmu, ale i na celkovém hereckém ztvárnění vybrané postavy,“ uvedl programový ředitel festivalu Václav Pravda.

Vstupenky jsou v prodeji v síti Ticketmaster. Setkání, fotografování a podepisování s herci se platí zvlášť přes e-shop Comic-conu.

Reklama

Výběr článků

Načítám