Hlavní obsah

Colours of Ostrava chystá 200 představení, vystoupí PechaKucha Night i BomBarďák

Novinky, Marcela Janouchová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival Colours of Ostrava začíná již ve čtvrtek 12. července a potrvá tři dny. Jako již každý rok nabídne kromě kvalitních kapel i zcela nehudební program. Návštěvníci se mohou těšit na řadu workshopů či divadelních představení, jako je například BomBarďák.

Foto: archív Colours of Ostrava

Alanis Morissette vystoupí na festivalu Colours of Ostrava ve čtvrtek po 22. hodině.

Článek

,,Celkově se počet programových bodů během festivalových dní zastavil na čísle 200,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová. Plánovaná je také premiéra hudebně-divadelního projektu BomBarďák. Pokud fandíte výstavám, můžete si vychutnat fotografie Jindřicha Štreita nebo graffiti.

Hvězdou festivalu bude architektonický projekt PechaKucha, kteří představí divákům to nejlepší z dnešního designu a architektury. Smyslem projektu Pecha Kucha je hutná a poutavá prezentace, většinou 14 odborníků. Během představení dostávají všichni přednášející jen šest minut a 40 sekund času, ve kterých mohou předvést 20 obrázků, přičemž na každý mají jen 20 sekund.

Hned za nimi se řadí Colours SHAKE, československá soutěžní exhibice slam poetry. V neposlední řadě se také můžete těšit na představení BomBarďák o příhodách kluka Bombarďáka.

Foto: archív Colours of Ostrava

Sprejerské umění svou výstavu předvede také.

Pokud jste zaměřeni spíše hudebně, určitě vás potěší seznam kapel, které na festival zamíří. Zahraniční scénu naplní například Alanis Morissette, Bobby McFerrin nebo Janelle Monáe. Milovníky domácí hudby potěší Mňága a Žďorp, Buty či Dan Bárta a Illustratosphere. Festival nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel, včetně největších hvězd světové hudby.

Reklama

Související články

Padesátiprocentní Borat ve Varech

Režisér Alexej Igudesman se s filmem Nosálov vrhnul do světa klasické muziky s cílem udělat si legraci z nejčastějších klišé o tomto prostředí. Jsou tam...

Výběr článků

Načítám