Hlavní obsah

Chystá se film o Lennonovi

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Matt Greenhalgh, scenárista filmu Control o lídrovi britské skupiny Joy Division Ianu Curtisovi, začíná pracovat na filmu o Johnu Lennonovi. Snímek by se měl soustředit především na mládí bývalého člena Beatles, který byl v prosinci 1980 zavražděný.

Článek

V rozhovoru pro list Manchester Evening News Greenhalgh řekl: "Film se bude jmenovat Lennon a bude vyprávět o době před tím, než spoluzaložil Beatles. Všechno se to událo díky snímku Control. Producent filmu o Lennonovi ho viděl a nabídl mi, abych pro něj napsal scénář. Myslím si, že nebudu potřebovat mnoho času na to, abych si dal dohromady všechny potřebné informace."

O raném období života členů Beatles byl v roce 1994 natočený film Iana Softleye Backbeat. Postavu mladého Lennona v něm ztvárnil herec Ian Hart. Greenhalgh ale prohlásil, že zatím neví, kdo bude v jeho filmu Lennona hrát.

Na nedávném filmovém festivalu ve skotském Edinburgu získal film Control, jehož režisérem je holandský fotograf a tvůrce klipů Anton Corbijn, prestižní cenu pro nejlepší britský snímek.

Reklama

Související témata:

Související články

Lennonova vdova žádá omluvu trpícím

Yoko Ono, kontroverzní manželka jednoho ze členů někdejší skupiny Beatles, navrhuje, aby byl 8. prosinec vyhlášen za den prosby trpícím o odpuštění. V tento...

Lennonovy písničky pro Dárfúr

Nadčasové písničky bývalého člena skupiny Beatles a sólového bojovníka za mír a rovnoprávnost Johna Lennona posloužily jako nosný pilíř pro dvojalbum Make Some...

Výběr článků

Načítám