Hlavní obsah

Český zakladatel McDonald's byl chladnokrevný a brutální, tvrdí herec Michael Keaton

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Michael Keaton hraje zakladatele řetězce McDonald's Raye Kroce ve filmu The Founder (Zakladatel), který vzbuzuje velkou pozornost a kontroverze. Svou postavu popsal pro magazín Variety.

Foto: The Weinstein Company

Michael Keaton jako Ray Kroc

Článek

Keaton potvrdil, že hraje velmi „kontroverzní“ postavu. „Byl téměř sadistický, chladnokrevný, brutální,“ domnívá se herec.

„Řekl jsem režisérovi, že jestli tam bude takové to pomrkávání, jako že nebyl tak špatný, tak o to nemám zájem. Vyprávějme pravdu, vyprávějme ten příběh... Neměl jsem zájem to - nesnáším to zprofanované slovo - přislazovat.“

Málo se ví o tom, že Kroc byl Čech, jeho otec pocházel od Plzně. Filmaři přiznávají, že jejich „hrdina“ rozhodně nebyl vzorem slušnosti a nebudou to skrývat. Fastfoodová firma to bere s nadhledem a už loni avizovala, že žádné soudní tahanice neplánuje.

Foto: The Weinstein Company

Laura Dernová a Michael Keaton

Ray Kroc, který se narodil v roce 1902 v Oak Peaku u Chicaga, byl podle scénáře bezohledný dravec. Jednoho dne se mu zalíbil bufet bratrů McDonaldů v San Bernardinu, ale majitelé neměli zájem otevírat nové pobočky, tak firmu nakonec koupil. Jenže bratry podle scénáře také podvedl, neplatil slíbená procenta ze zisku a navíc předstíral, že styl restaurace vymyslel sám.

Film režiséra Johna Lee Hancocka bude mít v českých kinech premiéru 26. ledna 2017. Vedle Keatona v něm hrají např. Linda Cardelliniová, Patrick Wilson, Laura Dernová a John Carroll Lynch.

Reklama

Výběr článků

Načítám