Hlavní obsah

Český film Venkovský učitel pronikl až do Jižní Ameriky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ambiciózní snímek Bohdana Slámy Venkovský učitel slaví další úspěch. Americká společnost Film Movement zakoupila práva na distribuci filmu, Venkovský učitel byl prodán do téměř deseti evropských zemí, dále do USA, Austrálie, Mexika a Jižní Ameriky.

Článek

Venkovského učitele budou moci v USA vidět v roce 2009. Zástupce společnosti Adley Gartenstein uvedl: „Režisér Bohdan Sláma znovu prokázal, že umí pokaždé k hercům přístupovat odlišným způsobem a dostat z nich přesvědčivé herecké výkony, zatímco odvypráví všem srozumitelnýuniverzální příběh. Věřím, že reakce publika v USA budou velmi pozitivní.“

"Venkovský učitel vznikl v koprodukci společností Negativ, České televize, německé Pallas Film a francouzské Why Not Productions. V Čechách jej vidělo od premiéry v březnu letošního roku 190 000 diváků," dodává PR manažerka Martina Reková.

Učitele vidělo Toronto i Benátky

Českou kritikou oceňovaný film vypráví o pražském učiteli, který utíká na vesnici ve snaze vyrovnat se se svou homosexualitou. Seznámí se s osamělou tvrdě pracující statkářkou a jejím synem a v kritickém okamžiku selže, když se do nedospělého syna zamiluje. Matka, která o učitelově orientaci neví, se naopak zamiluje do něj a jejich vztahy se tak tragicky propletou.

Film byl uveden i na nejslavnějších světových festivalech v Torontu a v Benátkách, kde běžel v rámci doprovodné sekce Venice Days.

„Film Venkovský učitel vznikl ve spolupráci se zahraničními partnery a jsem vděčný, že jsme jim jejich důvěrů mohli vrátit například v podobě účasti na tak významném festivalu jako jsou zrovna Benátky nebo Toronto,“ řekl Bohdan Sláma. „Zdá se, že neopětovaná láska – ústřední téma našeho filmu – bolí ve všech nadmořských výškách, zeměpisných šířkách i délkách, všude bolí stejně,“ dodává Sláma.

Reklama

Související témata:

Související články

Kus života těžkého a jak na něj

Třetí film Bohdana Slámy Venkovský učitel je po Divokých včelách a Štěstí dalším filmem o hledání lásky a místa v životě. Je v jistém smyslu završením...

Výběr článků

Načítám