Hlavní obsah

České kapely znovu bojují o 100 000 dolarů

Novinky, Stanislav Dvořák

Začíná druhý ročník The Global Battle of the Bands, celosvětového souboje hudebních skupin, do kterého se mohou hlásit i Češi. Loni se v něm docela dařilo skupině Doctor Victor.

Foto: bandzone.cz/doctorvictor

Skupina Doctor Victor

Článek

„Ještě loni znalo kapelu Doctor Victor jen pár zasvěcených, ovšem od tohoto roku se jim život převrátil naruby. Získali stříbrné místo ve světovém klání kapel v Thajsku, předskakovali Lucii na comebackovém turné, představili se na předávacím ceremoniálu žánrových Andělů, všimli si jich novináři, natočili EP a hlavně se jim diář zaplnil koncerty,“ řekl Roman Helcl.

Bitva proběhne ve 35 zemích a neplatí v ní žádná omezení pro žánr nebo věk. Jde jen o kvalitní autorskou tvorbu. Vítěze z každé země čekají letenky na finále a placené turné po festivalech. Celkovému vítězi pak pořadatelé slibují odměnu v hodnotě 100 000 dolarů (část je v penězích, část placené studio a kontrakt s vydavatelstvím).

„Soutěž je už od roku 2004 otevřená všem kapelám bez ohledu na věk jejich členů či žánr, který skupina hraje. V prvním českém ročníku se do ní nakonec registroval rekordní počet 380 souborů. S nadšením očekáváme další české kapely,“ řekl Miloš Burýšek, jednatel soutěže GBOB CZ. Skupiny se podle něj mohou registrovat na webu www.gbob.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám