Hlavní obsah

České jídlo může být luxusní, radí nový pořad

Novinky, sad

Internetová televize Stream.cz začala vysílat každé pondělí pořad pro labužníky Luxus na talíři, kterým provází Robert Mikluš.

Foto: Stream.cz

Robert Mikluš

Článek

Po boomu exotických jídel v 90. letech je na čase vařit zase česky. Luxus na talíři chce ukázat, že česká jídla můžeme připravovat moderně a kvalitně. Důležité je nešetřit na ingrediencích.

„Při cestě za dokonalou chutí není nic, co by bylo nesmyslné,“ tvrdí třiatřicetiletý Robert Mikluš, který divákům ve dvanácti dílech naservíruje například tradiční svíčkovou připravovanou technikou sous-vide, rybičkovou pomazánku z kanice leopardího, zlatem zdobenou palačinku flambovanou na destilátu z Meursault Perrières nebo jarní bublaninu s chilskými třešněmi.

Foto: Stream.cz

Svíčková nejvyšší kvality

„Herec propadl tajům vysoké gastronomie už před lety a od té doby je jejím pravověrným vyznavačem. Má mimořádný cit pro detaily, které jsou pro něj alfou a omegou nejen při přípravě pokrmů a jejich prezentaci, ale také při samotném výběru surovin, přičemž zavděk bere jen těmi prvotřídními. Právě z nich připravuje tzv. českou klasiku v mezinárodním měřítku,” sdělila Eva Albrechtová ze Streamu.

„Odbornou záštitu nad pořadem převzal Roman Vaněk, který pro internetovou televizi Stream.cz připravuje pořad Jídlo s.r.o. a na svém kontě má kromě řady kuchařských bestsellerů i kultovní Pražskou kuchařku s padesátkou receptů vzdávající hold české gastronomii. Režie se ujal Martin Krušina,” dodala.

Luxus na talíři lze přehrát kdekoli a kdykoli (i offline) také prostřednictvím aplikace Stream.cz v mobilech, tabletech, Smart TV nebo nově na Android TV a Apple TV (v průběhu dubna).

Reklama

Výběr článků

Načítám