Hlavní obsah

Ceny Vinyla ocení mladé publicisty i talenty elektronické scény

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dvě výzvy vyhlásili organizátoři hudebních cen Vinyla. Už podruhé se o Cenu Jany „Apačky“ Grygarové za publicistiku mohou ucházet mladí hudební publicisté a publicistky do 27 let. Společně s Bastl Instruments pak Vinyla vyhlašuje open call Bastl Electronic Track zaměřený na podporu mladých talentů elektronické hudební scény.

Foto: Libor Galie

Jedním z držitelů ceny pro hudební publicisty se loni stal Radim Lisa (vlevo).

Článek

Uzávěrka obou výzev je 31. ledna 2022. Nominace na samotné hudební ceny Vinyla 2021 budou oznámeny v první polovině prosince, termín slavnostního večera v pražském Lucerna Music Baru s vyhlášením výsledků byl stanoven na 23. února 2022.

Ocenění pro mladé hudební novináře a novinářky doplňuje stávající kategorie Deska roku, Objev roku a Počin roku. Cílem je podpořit hudební publicistiku. Přihlášené práce mohou mít podobu textů, podcastů či jiných audiovizuálních forem.

„Když se snažíme ukazovat, co je výjimečná hudba, měli bychom stejně tak pojmenovat, co je výrazná publicistika, protože právě publicisté tvoří obraz hudby v mediálním prostoru. Kulturní publicisté nemají dílům udělovat body a známkovat, ale spíš zviditelňovat společenské kontexty. Doufáme, že prostřednictvím Ceny Apačky pomůžeme zvýšit prestiž oboru, případně motivovat autory a autorky, že jejich práce má smysl,“ říká jeden z koordinátorů Vinyly Tomáš Grombíř.

Loni Cenu Jany Apačky Grygarové za publicistiku získali Aneta Martínková a Radim Lisa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám