Hlavní obsah

Ceny Vinyla doprovodí živě skupina DVA, Miss Petty a Arleta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již 23. února v pražském Lucerna Music Baru vybere odborná porota hudebních cen Vinyla nejlepší loňskou desku, nejzajímavější objev na scéně a počin spojený s alternativní hudbou.

Foto: Laurii Ladutko

Na cenách Vinyla vystoupí i Miss Petty.

Článek

Porota oznámí také dvojici hudebníků, kteří uspěli ve výzvě Bastl Electronic Track pro mladé hudební producenty a producentky. Živé koncerty na ceremoniálu odehrají DVA a zástupci nominovaných umělců, Miss Petty a Arleta.

Předány budou i Ceny Jany „Apačky“ Grygarové za publicistiku. Vinyla po loňském streamovaném ročníku bez účasti diváků proběhne opět s přítomností publika.

„Hudebníci jsou v těžké situaci, zejména ti začínající. Vznikají sice nová alba, v důsledku omezování akcí ale měli málo příležitostí představit je posluchačům. Také proto jsme při sestavování dramaturgie večera sáhli do kategorie objevů. A tradičně pracujeme také s etablovanými umělci, v tomto případě kapelou DVA. Její minulá deska na Vinyle uspěla, nyní po osmi letech plánuje vydání nového řadového alba. Navíc v posledních letech kapela vystupuje jen sporadicky,“ řekl jeden z koordinátorů ceny Pavel Uretšlégr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám