Hlavní obsah

Carmina Burana v podání Bohemian Symphony Orchestra Prague jako audiovizuální show

Právo, jaš, kul

Bohemian Symphony Orchestra Prague uvede 23. listopadu ve 20 hodin ve Smetanově síni pražského Obecního domu jedno z nejpopulárnějších děl hudební historie, Carminu Buranu skladatele Carla Orffa. Na 160 umělců z Bohemian Symphony Orchestra Prague, Bohemian Choir Prague povede šéfdirigent orchestru Martin Šanda.

Foto: archiv

Carmina Burana je velkolepá skladba.

Článek

Jako sólisté se představí světově známá sopranistka Noema Erba a sólisté Národního divadla, rakousko-brazilský barytonista Miguelangelo Cavalcanti a tenorista Josef Moravec. Vedle klasického sboru vystoupí také dětský sbor Rokytka. Koncert bude doplněn speciální světelnou choreografií. Bude se tedy jednat o velkou audiovizuální show.

„Málokteré klasické dílo se těší takové oblibě napříč generacemi i posluchači různých hudebních žánrů,“ poznamenal dirigent Martin Šanda na adresu Carminy Burany.

S odstupem času se jeví paradoxně, že v době svého vzniku byla Carmina Burana zpochybňována. Slova F. J. Ewense, který v roce 1937 pro Kölnische Volkszeitung uvedl, že „není jisté, zda se toto dílo kdy dočká nějaké popularity“, se naštěstí ukázala jako lichá.

Reklama

Výběr článků

Načítám