Hlavní obsah

Bubeník kultovních Cream ruší všechna vystoupení ze zdravotních důvodů

Novinky, Stanislav Dvořák

Slavný bubeník Ginger Baker oznámil, že ruší všechna vystoupení, protože trpí vážnou srdeční chorobou. Baker tvořil s Erikem Claptonem a Jackem Brucem kultovní skupinu Cream, kterou kritika považuje za jednu z nejlepších formací všech dob.

Foto: Profimedia.cz

Ginger Baker

Článek

Baker sdělil na svém blogu, že navštívil lékaře a utrpěl velký šok, když zjistil, jak je nemocný. Okamžitě odvolal veškeré koncerty.

Hudebníkův manažer uvedl: „Gingerův lékař trvá na tom, že musí pouze odpočívat vzhledem k vážným zdravotním problémům. Doufáme, že se všichni připojí k jeho rodině a budou mu přát uzdravení.“

Baker se loni objevil na koncertě k poctě zesnulému kolegovi Jacku Brucovi. Jediným stále koncertujícím členem Cream tak zůstává Eric Clapton, který chystá na jaro i nové album I Still Do s producentem Glynem Johnsem.

Legendární Cream naposledy hráli v roce 2005. Během comebacku zahráli celkem sedmkrát v londýnské London’s Royal Albert Hall a v New Yorku. Skupina si v šedesátých letech minulého století vytvořila originální styl s prvky blues a jazz-rocku a své posluchače přiváděla do varu geniálními improvizacemi. Existovala krátce a téměř nikdo z českých fanoušků neviděl její koncert.

Reklama

Výběr článků

Načítám