Hlavní obsah

Bartoška či Hádek čtou knihy Kundery, Hrabala, Vaculíka i Havla

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavná klasická díla za normalizace zakázaných autorů načetli herci Jan Kačer, Jiří Bartoška či Kryštof Hádek. Do sluchátek nyní míří v digitální formě Nesnesitelná lehkost bytí, Ostře sledované vlaky, Vernisáž i Sekyra.

Foto: Milan Malíček, Právo

Jiří Bartoška

Článek

Světově nejproslulejší román, Nesnesitelnou lehkost bytí Milana Kundery, vypráví Jiří Bartoška. Brilantní příběh a filozofické pozastavení nad absurditou osobních osudů i dějinných událostí, prchavostí lidských vztahů, umění a kýčem. Dva  milenecké páry marně hledají štěstí, spolu i bez sebe, na východě i na západě.

Psychologickou novelu Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou načetl Dušan Sitek. Arnošt Lustig zde využil vlastní zkušenost z koncentračních táborů a inspiroval se skutečnou událostí roku 1943, kdy Němci na Sicílii zajali skupinu židovských podnikatelů pod záminkou, že je vymění za německé zajaté důstojníky.

Foto: Právo

Milan Kundera

Kryštof Hádek se pustil do Ostře sledovaných vlaků Bohumila Hrabala. Jde o poetický monolog nádražáka Miloše Hrmy, kterému válka splynula s milostnými motivy.

Kunderova půvabná Ptákovina. S démonickým Milošem Kopeckým

Kultura

Román Ludvíka Vaculíka Sekyra načetl Jan Kačer a dvě divadelní hry Václava Havla (Vernisáž, Anděl strážný) mimo jiné Tomáš Töpfer, Jan Hartl, Helena Friedrichová, Jiří Sovák a Jaromír Hanzlík. V digitální formě je vydává Audioteka.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám