Hlavní obsah

Australští The Temper Trap míří do Lucerny

– Praha

Australská rocková skupina The Temper Trap, která prodala milión alb, vystupovala před Rolling Stones nebo Coldplay a hrála na festivalech Glastonbury a Lollapalooza, vystoupí 3. února v pražském Lucerna Music Baru.

Foto: LMB

The Temper Trap

Článek

Kvartet se dal dohromady v roce 2005, ale úspěchu se dočkal až poté, co se v roce 2008 přestěhoval z Melbourne do Londýna. O rok později vyšlo debutové album Conditions s hitem Sweet Disposition, které se dostalo mezi třicet nejprodávanějších LP desek. V Británii bylo zlaté a v Austrálii platinové. Souboru přineslo i ocenění, stal se v Austrálii skupinou roku a Sweet Disposition singlem roku.

Úspěšné bylo i druhé album z roku 2012, které neslo jen jméno kapely. The Temper Trap se opět stali australskou skupinou roku a deska nejlepším rockovým albem v Austrálii.

V říjnu 2013 po zahájení práce na třetí desce ale odešel kytarista Lorenzo Sillitto. Soubor ale žádného nového člena nepřijal, kytary se chopil hráč na klávesy Jospeh Greer, který se k partě okolo zpěváka Dougyho Mandagiho přidal až v Londýně.

Loni skupina vydala své třetí album Thick as Thieves, které se nese v typickém duchu kapely, vychází z indie rocku s názvuky country a nechybí na něm hymnické refrény.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám