Hlavní obsah

Apocalyptica míří do Prahy

Novinky, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Finské kvarteto Apocalyptica vystoupí 22. února v pražském Veletržním paláci. Soubor sice hraje pouze na cella, ovšem má mohutný, vysloveně metalový zvuk. Do hlavního města přijede v rámci turné novému albu Reflections, které vyjde 10. února.

Foto: Václav Vyhnánek

Lázeňský dům, před nímž se rvačka odehrála.

Článek

Apocalyptica na sebe poprvé upozornila v roce svým debutem Plays Metallica By Four Cellos, přinášející svérázně úpravy skladeb metalové legendy, které si přes použité nástroje zachovaly svůj typický sound, neboť cellisté zvuk svých nástrojů nejen zesílely, ale nebáli se jej ani zkreslit.

Apocalyptica však neskončila u jen u nápaditých cover verzí, které by jí těžko mohli zajistit trvalé místo na výsluní. Naštěstí jí nechyběl jí tvůrčí potenciál, a tak na dalších deskách postupně přibývalo vlastních skladeb, především z pera Eica Topinnena, jež dominují předloňskému třetímu albu Cult. Čtveřice také spolupracovala se zpěvačkou německých Guano Apes Sandrou Nasic a se Sepulturou.

V tuzemsku se objevila už několikrát a na vyprodaných koncertech vždy udivovala svým nasazením a energií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám