Hlavní obsah

Angelina Jolie se ujala produkce dramatu o únosech dívek v Etiopii

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká herečka a režisérka Angelina Jolie se ujala role producentky filmu Difret. Jedná se o etiopské drama režisérky Zeresenay Berhane Mehariové, které bude uvedeno na festivale Sundance.

Foto: Neil Hall, Reuters

Angelina Jolie

Článek

Film upozorňuje na častou praxi únosů mladých dívek za účelem manželství. Podle Angeliny Jolie jde o dílo, které představuje silný moment pro etiopskou kulturu.

„Je inspirující vidět důležitý příběh tak nádherně zobrazený tvůrčím talentem. Vykresluje bohatství etiopské kultury a ukazuje, jak lze dosáhnout při respektování tamní kultury právního pokroku,” uvedla.

„Je to příběh, který dává naději do budoucnosti v Etiopii i jiných zemích, kde vyrůstá nespočet dívek bez zákonů, jež by chránily jejich tělo. Ukazuje, jak odvaha jednotlivců dokáže probudit svědomí celé společnosti,” dodala pro The Hollywood Reporter.

Herečka má k Etiopii silný vztah, adoptovala tam v roce 2005 dívku Zaharu. Humanitárním projektům se věnuje již dlouho po celém světě a letos za to obdržela čestného Oscara. Od roku 2012 je zvláštní vyslankyní Vysokého komisariátu OSN pro uprchlíky. Svou zodpovědnost za svět pocítila díky cestování, při němž uvědomila, jaké má ona sama štěstí, když se nemusí potýkat s hladomorem, přírodními katastrofami a válkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám