Hlavní obsah

Angelina Jolie chce režírovat další válečný příběh

Novinky, Stanislav Dvořák

Angelina Jolie se stále více angažuje jako režisérka. Po válečném snímku z bývalé Jugoslávie si vybrala skutečný příběh muže, který za 2. světové války přežil pád letadla a strávil 47 dní sám na člunu.

Foto: Reuters

Angelina Jolie

Článek

Angelina Jolie chce natočit snímek pod názvem Unbroken pro společnosti Universal Pictures a Walden Media. Jedná se o adaptaci úspěšné knihy Laury Hillenbrandové Seabiscuit: An American Legend o výborném atletovi a vojákovi Louisovi Zamperinim, kterému se podařilo přežívat týdny ve člunu na otevřeném moři, až byl nakonec zajat Japonci a uvězněn v zajateckém táboře. Knížka měla v USA obrovský úspěch, 14 týdnů dokonce vedla žebříček bestsellerů podle New York Times.

“Četla jsem brilantní knihu Laury Hillenbrandové a byla jsem tak pohnuta heroickým příběhem Louie Zamperiniho, že jsem začala okamžitě bojovat o příležitost natočit tenhle film,” řekla Angelina Jolie.

“Je to hrdina a muž s obrovskou lidskostí, vírou a kuráží. Jsem hluboce poctěná, že můžu vyprávět jeho inspirující příběh.”

“Angelina se při své práci zabývala příběhy, které obsahují velký boj a triumf navzdory všem okolnostem,” dodal šéf Universal Pictures Adam Fogelson. “Má schopnost vykreslit sílu lidského ducha, což bude zásadní při vyprávění Louisova příběhu přežití a hrdinství.”

Poslední verzi scénáře napsal William Nicholson (Gladiator, Les Misérables), který vycházel z předchozí práce Richarda LaGravenesese, Matthew Baera a Erwina Stoffa.

Režijní debut byl věrohodný

Angelina Jolie už loni režírovala film Land of Blood and Honey, jehož tématem byla válka v bývalé Jugoslávii a vztah mezi muslimskou ženou a Srbem. Mnoho místních se podle BBC shodlo, že je film natočen realisticky a někteří nervově neunesli pohled na poměrně nedávnou válku.

"Je to realistický film, dojemný a těžko se na to dívá, když jste tu byli během války," řekla tehdy divačka Sabira Sokolovičová. Další místní dodali, že je jim z toho až špatně a když vybuchují filmové granáty, připadají si, "jako by válka pokračovala".

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám