Hlavní obsah

Andělské nominace ovládl Tomáš Klus

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák Tomáš Klus ovládl letošní nominace na 21. výročních cenách Akademie populární hudby Anděl 2011. Od akademiků obdržel hned pět nominací. Čtyři v hlavních kategoriích a jednu navrch v žánrové kategorii Folk & country.

Foto: Archiv, Právo

Tomáš Klus

Článek

Za své loňské album Racek se bude ucházet o vítězství v kategoriích Zpěvák, Album, Skladba (Nina) a Videoklip roku (Sibyla).

Tři nominace si odnesla skupina Tata Bojs za album Ležatá osmička (Skupina roku, Album roku a Videoklip roku) a dvě mají kapela Mandrage, zpěvačky Tonya Graves a Lenka Dusilová a Václav Neckář se skupinou Umakart. V žánrových kategoriích pak dvě nominace získali Floex (Alternativní hudba, Elektronická hudba) a Bonus (Alternativní hudba, Hip-hop).

Foto: Petr Hloušek , Právo

Mandrage

„Říkali jsme si, že kdybychom nějakou nominaci dostali, bylo by to fajn. Dvě jsou velký úspěch, vůbec jsme s nimi nepočítali,“ řekl Právu zpěvák skupiny Mandrage Víťa Starý.

Slavnostní vyhlášení letošních Andělů se uskuteční v pražské Incheba Aréně 8. března ve 21 hodin. V přímém přenosu je bude vysílat ČT1 a moderátorem večera bude zpěvačka Marta Jandová.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Marta Jandová

„Když mě Lešek Wronka z pořádající agentury Lewron Music Center dal nabídku na moderování Andělů, málem jsem z toho omdlela. Požádala jsem ho, abych se před odpovědí mohla vyspat. Nikdy jsem totiž naživo tak důležitý program nemoderovala. Pravda, v Německu jsem rok měla svůj televizní pořad, ale ten se předtáčel. Ráno jsem pak vstala, zamyslela se a nenašla jsem žádný důvod, proč bych neměla kývnout. Těším se na to, i když už teď jsem strašně nervózní,“ řekla Jandová Právu.

Foto: Petr Hloušek , Právo

Marta Jandová

Žánrové ceny budou rozdány 2. března v 18 hodin v pražském Paláci Akropolis. Vyhlášeny byly nominace v osmi kategoriích, jejich vyhlašovací ceremoniál bude ze záznamu vysílat televizní pořad Musicblock (ČT).

Foto: Petr Hloušek , Právo

Graves Tonya

O kapelu roku se v hlavních kategoriích utkají J.A.R., Mandrage a Tata Bojs, o zpěváka roku Dan Bárta (J.A.R.), David Deyl a Tomáš Klus, o zpěvačku Anna K, Lenka Dusilová a Tonya Graves. Objevem roku bude někdo z trojice Gabriela Gunčíková, Goodfellas a Tonya Graves.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám