Hlavní obsah

Amy Winehousová se po dvou letech vrací na pódia

Novinky, Stanislav Dvořák

Aktuální královna britského soulu Amy Winehousová se po svém druhém albu Back to Black stala globální hvězdou, jenže zanedlouho potom přestala koncertovat kvůli problémům s alkoholem a drogami. Letos se zdá, že konečně vyjede na turné.

Článek

Jít na koncert Amy Winehousové bylo podle britského tisku vždy lístkem do loterie. Někdy nepřijde vůbec, někdy přijde opilá, ale pokud se dostaví ve střízlivém stavu, bývá to životní zážitek.

Momentálně na svých internetových stránkách oznámila, že vystoupí začátkem roku 2011 na čtyřech akcích v Brazílii. Tři z koncertů se odehrají v rámci Summer Soul Festivalu, kde vystoupí také americký objev roku, zpěvačka Janelle Monae, jejíž sedmdesátiminutové koncepční indie album Archandroid letos očarovalo kritiky na obou stranách oceánu. Na serveru Metacritic, který vypočítává průměrné hodnocení z recenzí (pouze anglicky psaných), vystřelila mezi nejlepší alba všech dob.

Amy Winehousová neměla oficiální koncert už od roku 2008. Na pódiu se prakticky neobjevovala kromě občasných krátkých vystoupení na akcích jiných umělců. Naposledy o sobě dala vědět retro singlem It's My Party z desky producenta Quincyho Jonese Q: Soul Bossa Nostra.

Před půl rokem oznámila, že v roce 2011 vydá nové řadové album a dá se očekávat, že po brazilských koncertech vyjede i na větší turné, šance na koncert v ČR ovšem zatím vypadají velmi bídně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám