Hlavní obsah

Americký kytarista a zpěvák Jason Mraz se poprvé představí českému publiku

Json Mraz, úspěšný americký kytarista, zpěvák a skladatel, v rámci svého mezinárodního turné poprvé vystoupí v České republice. Koncert se uskuteční 20. září v pražském Paláci Akropolis. S Noelem "Toca" Riverou společně připomenou desáté výročí jejich alba Live at Java Joe's.

Foto: Profimedia.cz

Čtyřiatřicetiletý multižánrový Mraz a jeho píseň I'm Yours byli před dvěma lety nominováni na ceny Grammy.

Článek

Mezinárodní úspěch slavil Mraz, jenž má díky svému dědečkovi české předky, při vydání singlu I'm Yours. Skladba, která pochází ze třetí desky We Sing. We Dance. We Steal Things, vyhrála americké ocenění jako Skladba roku 2010 a zároveň nastavila laťku pro nejdéle uváděnou skladbu v celé jednapadesátileté historii americké Billboard's HOT 100.

V USA zaznamenala obrovský úspěch, stala se třikrát platinovou. Na vrchol žebříčků se dostala také na Novém Zélandě a v Norsku a první desítku pokořila v mnoha mezinárodních hitparádách.

Multižánrový držitel Grammy se také věnuje charitě

Čtyřiatřicetiletý multižánrový Mraz a jeho píseň I'm Yours byli před dvěma lety nominováni na ceny Grammy jako píseň roku a nejlepší mužský popový výkon, samotné album pak za nejlepší aranžmá. Mraz nakonec obdržel loni dvě ceny Grammy za skladbu Make It Mine v kategorii nejlepší mužský popový výkon a za duet Lucky se zpěvačkou Colbie Caillat v kategorii nejlepší popová spolupráce s vokály.

Foto: Chris Pizzello, ČTK

Jason Mraz na archivním snímku z 6. února 2009 v Los Angeles.

Mraz, který se ve své tvorbě inspiruje popem, reggae, folkem, jazzem, rockem i hip hopem, je známý také mnoha svými filantropickými aktivitami. Založil nadaci Jason Mraz, aby podporovala další charitativní akce a nadace bojující za omezení nucené dětské práce, zvýšení podpory rovných práv homosexuálů nebo za ochranu přírody. Výtěžky z koncertů se hudebník prý snaží posílat také zemětřesením postiženému Japonsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám