Hlavní obsah

Almodóvar natáčí nový film s Penélope Cruzovou

Právo, rea

Oscarový režisér Pedro Almodóvar ve španělském Madridu natáčí nový celovečerní film Madres paralelas (Paralelní matky). Jednu z hlavních postav si zahraje herečka Penélope Cruzová, kterou s režisérem pojí osobní přátelství i řada rolí v jeho filmech (např. Vše o mé matce, Rozervaná objetí, Bolest a sláva či Volver).

Foto: Profimedia

Penélope Cruzová s Pedrem Almodóvarem.

Článek

Natáčení je také jako mnoho jiných poznamenáno koronavirovou epidemií. Almodóvar chtěl začít natáčet dřív, ale protože se ve Španělsku čekalo na rozvolnění, využil prodlevy k dopilování scénáře. Ten je o dvou matkách, které porodí ve stejný den. Film sleduje jejich paralelní životy během prvních dvou let života jejich dětí, řekl Almodóvar podle webu Variety.com. „Madres paralelas bude intenzivní drama. Tedy doufám,“ dodal.

„S Madres paralelas se vracím do ženského vesmíru, k mateřství, k rodině. Hovořím o důležitosti předků a potomků. Nevyhnutelné přítomnosti paměti. V mé filmografii je mnoho matek, ty, které jsou součástí tohoto příběhu, se velmi liší,“ uvedl Almodóvar, když oznamoval herecké obsazení svého filmu. „Jako vypravěče mě v tuto chvíli nejvíce inspirují nedokonalé matky.“

Ve filmu si tři matky zahrají Penélope Cruzová, Aitana Sánchez Gijónová a mladá Milena Smitová. Hlavní mužskou postavu ztvární Izrael Elejalde. Ve filmu se rovněž představí dvě dlouholeté Almodóvarovy spolupracovnice Julieta Serrano a Rossy de Palma. Obě hrály v jeho filmu Ženy na pokraji nervového zhroucení z roku 1988.

Reklama

Výběr článků

Načítám