Hlavní obsah

Alice Nellis točí Sedmero krkavců

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpravnou pohádku Sedmero krkavců natáčí v těchto dnech režisérka Alice Nellis v romantickém prostředí hradu Zvíkov a okolí. Přesunula se sem s herci a štábem ze slovenského Zuberce, kde se natáčely mnohé exteriérové i interiérové scény.

Foto: ČTK

Režisérka Alice Nellis při natáčení pohádky Sedmero krkavců

Článek

Film vychází ze stejnojmenné pohádky Boženy Němcové o dívce Bohdance, která, aby vysvobodila svých sedm bratrů z prokletí, musí – na radu čarodějnice – bez pomoci natrhat lán kopřiv, zpracovat vlákna, utkat látku a ušít každý steh budoucích sedmi košil. Je to příběh o odvaze, vytrvalosti, ale také o síle slova, pravdy a opravdové lásky.

Bohdanku hraje Martha Issová, čarodějnici Zuzana Bydžovská, v rolích bratrů se představí Lukáš Příkazký nebo Václav Neužil. Matku všech osmi sourozenců hraje Sabina Remundová.

„Alici mám moc ráda, vážím si jí a obdivuji ji. V jejím filmu bych hrála i roli paní, nesu vám psaní, a o to víc si vážím tak velké a krásné role, jako je královna Alexandra. Věřím, že díky důkladné přípravě a pečlivé práci vzniká jedna z nejkrásnějších pohádek,“ říká Remundová.

Alice Nellis točí z velké části v přírodě, hlavním motivem jsou lány kopřiv. Producenti filmu si také nechali vycvičit krkavce tak, aby se jejich let mohl natáčet společně se záběry herců.

Reklama

Výběr článků

Načítám