Hlavní obsah

Alfonz Mucha přilákal do Ostravy 22 tisíc návštěvníků

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ojedinělá výstava s názvem Alfonz Mucha 150 let, která o víkendu skončila v ostravském Domě umění, přilákala téměř 22 tisíc návštěvníků. V pondělí o tom informovala mluvčí Galerie výtvarných umění v Ostravě Jana Šrubařová.

Foto: Ožana Jaroslav, ČTK

Výstava děl Alfonze Muchy v Ostravě

Článek

Podle Šrubařové jde po expozici Sváry zření o druhou nejnavštěvovanější výstavu v posledních třech letech.

„Překročením dvacetitisícové hranice návštěvnosti se opět potvrdilo, že Ostrava je kulturním městem. V posledních čtyřech dnech výstavy si přišlo Muchova díla prohlédnout denně přibližně 600 návštěvníků,“ uvedl ředitel galerie Jiří Jůza.

Výstava sklidila mimořádný ohlas nejen u obyvatel Ostravy, ale i u návštěvníků ze vzdálenějších míst. „Zájezdové autobusy opakovaně přivážely mimoostravské zájemce o výtvarné umění z celého Moravskoslezského kraje. Přijížděly nejen výtvarně zaměřené spolky, ale i školní či zájmové skupiny,“ dodala Šrubařová.

„Nyní se unikátní soubor Muchových děl navrací ke svým majitelům. Jedinečná příležitost setkat se s tak rozsáhlou kolekcí děl Alfonse Muchy se v Moravskoslezském kraji po dlouhá léta opakovat nebude,“ doplnil Jůza.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám