Hlavní obsah

Dagmar Havlová: Při tvoření role vždycky trochu improvizujete

Filmové nabídky Dagmar Havlová nepřijímá ve velkém, ba naopak. Na tu od Jiřího Havelky do filmu Vlastníci ale kývla okamžitě. „Paní Horvátová je iniciativní a po náročných charakterech, jež ztvárňuji v dramatech v Divadle na Vinohradech, mi přinesla oddych a svěží vánek do mého současného repertoáru,“ říká o své roli Havlová.

Foto: Michaela Feuereislová

Dagmar Havlová

Článek

Děj filmu se odehrává na schůzi vlastníků bytových jednotek, v jedné místnosti, s herci usazenými kolem stolu, a je vystavěn na skvělých dialozích. Improvizaci herců připouštěly jen částečně.

„Vznikaly situace, které nebyly tak úplně v plánu, nebo třeba ne do takové míry vyeskalované. Při tvoření role vždycky trochu improvizujete,“ říká Havlová.

Foto: Cinemart

Dagmar Havlová ve filmu Vlastníci

„Já osobně jsem ráda dobře připravená a ukotvená, a díky tomu pak mohu v té správné partě popustit i uzdu improvizaci, byť i jen tak pro vlastní zábavu a potěšení,“ dodala.

V tomto konkrétním případě s ní partu tvořili Tereza Ramba, Vojtěch Kotek, Jiří Lábus, David Novotný, Klára Melíšková, Pavla Tomicová, Ondřej Malý, Andrej Polák, Kryštof Hádek, Stanislav Majer, Jiří Černý, Marie Sawa a Ladislav Trojan.

trailer k filmu VlastníciVideo: Cinemart

Dagmar Havlová byla za roli ve Vlastnících nominovaná na cenu Český lev v hlavní herecké kategorii. V té jí konkurují Tereza Ramba (rovněž za film Vlastníci), Jenovéfa Boková (Karel, já a ty), Eliška Křenková (Tiché doteky) a Iva Janžurová (Teroristka). Vyhlášení cen České filmové a televizní akademie proběhne v sobotu 7. března v Praze.

Kryštof Hádek: Za Vlastníky jsem moc rád. Dost jsem se u nich nasmál

Styl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám